Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
terug naar vorige scherm
Onderzoek tandletsel binnen de hockeysport

19-7-2018   |  

Beste HC Geldermalsen,

 

Graag zouden wij uw medewerking willen vragen met het uitzetten van een korte digitale vragenlijst onder uw hockeyleden ter bevordering van de veiligheid binnen de hockeysport.

 

De afdeling Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) en de tandheelkunde faculteit Amsterdam (ACTA-UvA/VU) zijn op dit moment een groot onderzoek aan het opzetten naar de effectiviteit van de bitjes op mond- en tandletsels in de hockeysport: Study of Hockey and Orodental Trauma (SHOT). Opvallend is dat het aantal letsels in het hoofdhalsgebied bij hockey relatief hoog ligt (27%) vergeleken met andere sporten. Echter is het onduidelijk hoeveel tandletsels dit betreft. Tandletsel is een serieus en vaak onherstelbaar letsel, waardoor de impact op de hockeyspeler groot is. Daarnaast zijn de medische kosten voor reparatie vaak hoog. Daarom zij wij verschillende bitjes op wetenschappelijke wijze aan het testen, zodat er door professionals in de toekomst beter advies kan worden gegeven aan onze hockeyspelers. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak tandletsel nog voorkomt in de hockeysport en wat het, inmiddels verplicht gestelde, mondbitje hieraan bijdraagt.

 

Om antwoord te krijgen op deze vragen zouden wij graag een digitale vragenlijst van maximaal 2 minuten willen afnemen onder de hockeyspelers van uw club. Een aantal enthousiaste hockeyclubs zijn u al voorgegaan door de onderstaande link te verspreiden via een e-mail aan de leden, dan wel door ons bericht te plaatsen op de clubwebsite en/of facebookpagina. Het zou fantastisch zijn als uw club ook wilt bijdragen aan dit belangrijke onderzoek. Hoe meer hockeyspelers er mee doen, hoe representatiever de uitkomsten zullen zijn! De resultaten van dit onafhankelijke onderzoek worden uiteraard gepubliceerd. Indien het wenselijk is, zal de bijdrage van uw club hierbij ook genoemd worden.

 

Doet u ook met ons mee?

 

Voor aanvullende vragen kunt u contact met mij opnemen.

 

Link vragenlijst:

SHOT AMC/ACTA 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Drs. Kirsten van Vliet, promovenda AMC/ACTA

Tel. 06-15032866

 
 

Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
maandag 10 augustus 2020
Aantal leden (info) 297
Nu online
Leden met @ 99,3%
SMS Bereik (teams) 80,5%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar