Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
terug naar vorige scherm
FHD breekt vele records

21-6-2014   |  

Record  aantal deelnemende teams voor 15e editie van Familie Hockey Dag Geldermalsen en Nederlands record?

Jong en oud was afgelopen zondag 15 juni verzameld op de velden van hockeyclub Geldermalsen voor de vijftiende editie van het uiterst populaire familiehockeytoernooi. 


Het toernooi dat ooit begonnen is met 8 deelnemende teams die op gras speelden is inmiddels uitgegroeid tot een geolied evenement met 26 deelnemende teams en ruim 270 deelnemende hockeyers! Mede-organisator Govert de Vries: "Ik ken veel mensen bij Hockeyclubs Nijmegen en Den Bosch, prachtige en bloeiende verenigingen, beiden met meer dan zes keer zoveel leden als Hockeyvereniging Geldermalsen maar daar krijgen ze minder mensen op de been bij hun jaarlijkse familiehockeytoernooi. Prachtig hoe ons toernooi leeft en jong en oud, vrienden en families bij elkaar te brengen.”. Het toernooi kan in de huidige opzet niet verder groeien gezien het aantal velden dat beschikbaar is. Govert de Vries vreest daarom dat hij volgend jaar teams zal moeten teleurstellen al broedt het organisatie comité op een list om dat te voorkomen zo vertelt hij ons.


Hans Leenhouts:  "Wat opvalt dit jaar is dat veel hele jonge jeugdleden en hun ouders zich met een team ingeschreven hebben. Dat zijn dikwijls hele gezellige teams die als ze eenmaal hebben meegedaan nog jaren terugkomen.” De Vries vult aan: "Veel ouders die  meedoen hebben nog nooit gehockeyd. De Familie Hockey Dag is dan perfect om te ervaren hoe leuk en dynamisch het spel is. We zien ieder jaar weer dat er volwassen deelnemers aan ons toernooi zijn die zich aansluiten bij de trimhockeyers . Ook jeugdleden hebben vaak hun eerste kennismaking met de hockeysport op het Familie Hockey Toernooi gehad.”. Een van de enthousiaste deelnemers, Martin van Kleinwee: "Ik ben eigenlijk een voetballer en via mijn dochter ben ik coach geworden en mee gaan doen aan dit toernooi. Fantastisch hoe jong en oud samen wedstrijden spelen en elkaars wedstrijden fluiten zonder dat er ook maar ergens een wanklank te horen is!”. 

Voorzitter Claudius van der Meulen: "Behalve dat het leuk en gezellig is, zie je ook dat onze eigen jeugd veel leert op zo’n dag. Ik heb net tegen een meisje van 13 gespeeld die in meisjes C1 van Amsterdam speelt en ik kan je zeggen dat ik alle hoeken van het veld heb gezien! Het niveau is soms echt hoog.”


Omdat de WK mannen hockeyfinale op dezelfde dag gespeeld werd was er door sponsor Sharp een professionele beamer met scherm geregeld zodat iedereen de wedstrijd kon bekijken. 


Hans Leenhouts uit het FHD comité legt uit hoe de organisatie geregeld is: "We hebben een vast team dat dit toernooi al jaren organiseert. We kiezen zelf wie ons mag meehelpen. Dat wordt ervaren als een eer. Bovendien zijn er altijd ouders en leden die op de dag zelf bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Families die eenmaal meegdaan hebben blijven over het algemeen jaren achter elkaar meedoen. Eigenlijk stoppen ze pas als de kinderen ouder dan 18 jaar zijn want ieder team moet voor minstens de helft uit jeugdleden bestaan.”


De Familie Hockey Dag wordt al 15 jaar met een gezamenlijke BBQ van top slagerij Pieter Hol passend afgesloten.  Dit jaar vond er een  hele bijzonder actie plaats voordat de BBQ begon. 


Op initiatief van Eric-Jan van Helmond, een van de leden van hockeyclub Geldermalsen is het officieuze Nederlands record persieing verbeterd. Daar is men waarschijnlijk in geslaagd, getuige bijgaande foto:

De duik van Robin van Persie is inmiddels door heel veel mensen nagedaan en in de sociale media te vinden. Er is zelfs een werkwoord van gemaakt: ‘persieing’. Tijdens de Familie Hockey Dag waren er meer dan 260 volwassenen en kinderen aan het persieing. Volgens initiator Erik-Jan van Helmond een uniek Nederlands record.
Bijlage: DSC_3826_resize.JPG
 
 
Romy Grobben, 25-6-2014 @ 13:26:37
waar is dan de foto?


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
vrijdag 22 november 2019
Aantal leden (info) 338
Nu online
Leden met @ 99,1%
SMS Bereik (teams) 81,4%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar