Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
terug naar vorige scherm
Bestuursmededeling mbt alcoholbeleid

16-9-2014   |  
Graag brengen wij het alcoholbeleid van onze club nog eens onder de aandacht. Het alcoholbeleid is gebaseerd op nieuwe wetgeving die per 1/1/2014 is ingegaan. De wetgeving (zie onderstaand) wordt door onze vereniging ondersteund en uitgevoerd.

Voor ons als hockeyclub betekent dit dat kinderen onder de 18 jaar op onze terreinen geen alcohol in hun bezit mogen hebben of mogen nuttigen. Er wordt daarom aan de bar geen alcohol verkocht aan minderjarigen, maar we vragen speciaal aan jullie als coaches van een ouder jeugdteam om er ook op toe te zien dat er geen drank wordt meegenomen door minderjarigen of wordt doorgegeven aan minderjarigen.

Voor eventuele vragen kun je terecht op: [email protected] 

<18 jaar: geen alcohol per 1 januari 2014
Vanaf 1 januari 2014 ligt de leeftijdsgrens voor de verkoop van alle alcoholhoudende drank bij 18 jaar. Aan jongeren onder de 18 mag vanaf die datum dus geen alcoholhoudende drank verkocht worden.

Verder mogen per 1 januari 2014 jongeren onder de 18 jaar geen alcoholhoudende drank meer bij zich hebben op voor het publiek toegankelijke plaatsen, zoals op straat, in parken, bij evenementen, in stationshallen, in parkeergarages enz. Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze op deze plaatsen wel alcohol bij zich hebben.

Alcohol schenken
Op alle plaatsen waar alcohol getapt en geschonken wordt, moet men voldoen aan de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Dat geldt zowel voor de commerciële als voor de niet-commerciële horeca zoals studentenverenigingen, club- en buurthuizen en sportkantines. De Drank- en Horecawet is een belangrijk instrument van het alcoholmatigingsbeleid van de overheid. De wet stelt eisen aan de verkoop en distributie van alle alcoholhoudende dranken.

Belangrijke regels zijn:
· De leidinggevenden en de barvrijwilligers moeten de leeftijdsgrenzen voor bezoekers in de gaten houden. Aan personen beneden de 18 jaar mag geen bier, wijn of sterke drank (gedistilleerd vanaf 15% alcohol) verkocht worden
· De verstrekker is in overtreding als in strijd met de leeftijdsgrenzen geschonken wordt. Ook de (te jonge) jongere die de drank krijgt is strafbaar. Dat is de jongere ook wanneer hij/zij in voor het publiek toegankelijke ruimten (met uitzondering van winkels), alcohol bezit en de jongere onder de 18 jaar is.
· Gelegenheden die drank schenken mogen dronken personen of personen onder invloed van andere drugs niet toelaten.
· Er mag geen alcohol verkocht worden aan personen die al dronken zijn.

Met sportieve groet,
Bestuur Hockey Club Geldermalsen
 
 

Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
maandag 9 december 2019
Aantal leden (info) 340
Nu online
Leden met @ 99,1%
SMS Bereik (teams) 81,2%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar