Clubtenue

Het clubtenue van H.C. Geldermalsen bestaat uit een donkerblauw shirt met hierop het clublogo, een donkerblauwe broek/rok en rode sokken. Dit tenue is exclusief verkrijgbaar bij Sporthuis de Jager, Kerkstraat 19 in Geldermalsen. Je draagt dit tenue tijdens de wedstrijden. Als het clubtenue van de tegenstander teveel lijkt om ons tenue dragen we bij uitwedstrijden een wit t-shirt en witte sokken. Op trainingen mag je vanzelfsprekend ook andere sportkleding dragen. 


 
Hockeystick
Als eerste en misschien ook wel het belangrijkste de hockeystick. Een hockeystick is in diverse sportzaken te krijgen tegen uiteenlopende prijzen. Let wel, een dure stick hoeft beslist niet altijd de beste stick te zijn. Laat je voorlichten over de lengte van de stick en het materiaal. 
 
Bescherming
Het dragen van goede scheenbeschermers is bij het uitoefenen van het hockeyspel verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van een gebitsbeschermer. Beide beschermende middelen gebruik je zowel tijdens het trainen als tijdens de wedstrijden.
 
Schoenen
Tegenwoordig is er een ruime keuze in verschillende soorten sportschoenen. Voor de hockeysport kunt je het beste kunstgrasschoenen aanschaffen. Het is belangrijk dat de schoenen goed passen en geen profiel hebben. Laat je adviseren in een sportwinkel.
 
Trainingspak
Het is prettig om voor en na de wedstrijden een trainingspak te dragen.  HCG heeft geen officiĆ«el trainingspak. Er zijn wel diverse teams die gezamenlijk eenzelfde trainingspak of trainingsjack hebben aangeschaft. 

Informatie over kledingsponsoring lees je hier.