Zaalhockey

Zaalhockey is een variant op het veldhockey. Het wordt gespeeld in een sportzaal met minder spelers en de wedstrijden zijn korter. Het spel is erg snel en intensief en een leuke afwisseling in het koude winterseizoen. 

We bieden onze teams de mogelijkheid om deel te nemen aan de zaalhockeycompetitie waarbij ook wekelijks in de zaal getraind wordt.

Indoor hockeysportuitrusting

Bescherming: het dragen van goede scheenbeschermers is bij het uitoefenen van het hockeyspel verplicht ook in de zaal. Daarnaast draag je een gebitsbeschermer. Beide beschermende middelen gebruik je zowel tijdens het trainen als tijdens de wedstrijden.
 
Indoor sportschoenen: voor het zaalhockey draag je zaalsportschoenen met vlakke zolen (zonder noppen),die wit zijn. Dit geldt ook voor de zaalleider en teambegeleiding.
 
Zaalhockeystick: voor het spelen in de zaal gebruik je een zaalhockeystick. In de sportwinkel kunnen ze je hierover adviseren. 
 
Meer informatie over het zaalhockey vind je op de website van de KNHB. Natuurlijk kun je ook vragen aan jouw coach of het bestuur van HC Geldermalsen stellen.