Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Charlotte Bogaard
Lid worden van Hockey Club Geldermalsen 

Informatie – algemeen

 

Het veldhockeyseizoen loopt van het eerste weekend van september tot half december en van half februari tot ongeveer half mei. In de periode van half december tot half februari wordt de midwintercompetitie of zaalhockey gespeeld.

 

De jeugd speelt de veldcompetitie op zaterdag en is ingedeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

• A leeftijdscategorie 16 en 17 jaar

• B leeftijdscategorie 14 en 15 jaar

• C leeftijdscategorie 12 en 13 jaar

• D leeftijdscategorie 10 en 11 jaar

De senioren (18 jaar en ouder) spelen op zondag hun competitiewedstrijden.

 

NB. De informatie voor de jongste jeugd vindt u onderaan dit document.

 

Wedstrijden

De wedstrijden worden gespeeld in elftallen (2 x 35 minuten). Voor de jongste jeugd geldt een speciale vorm, namelijk het spelen in drie-, zes- of achttallen, om vervolgens naar de elftallen over te kunnen gaan.

Het veld wordt eerst voor een gedeelte bespeeld en vervolgens in zijn geheel. De wedstrijden van de jongste jeugd duren korter dan bij volwassenen (verschillen van 15 tot 25 min). Op deze manier wordt met de lichamelijke- en technische mogelijkheden van deze leeftijdsgroep rekening gehouden. Tevens wordt de nadruk gelegd op het bevorderen van het samenspelen en het spelend leren.

 

De technische commissie bekijkt in welk team men het beste ingedeeld kan worden; dit is onder andere afhankelijk van leeftijd en hockeyervaring. Mochten er vragen zijn, dan raden wij u aan om contact op te nemen met ons secretariaat.

  

Hockey voor Jeugd en Jongste Jeugd

Bij de indeling van aspirant-leden in een jeugd- of jongste jeugdteam wordt gekeken naar het aantal beschikbare speelsters/spelers per team.

 

Hockey voor volwassenen

Bij HC Geldermalsen zijn er diverse teams voor volwassenen.

Ben je een ervaren hockeyspeler en wil je graag in competitieverband spelen bij Geldermalsen? Neem dan contact op met de Technische Commissie ([email protected])

Wil je leren hockeyen, een leuke avond hebben, wat opsteken van het spel? Kom dan trimhockeyen bij HC Geldermalsen op woensdagavond van 20.15 tot 22.00 uur.

 

Aanmelden ??

Aanmelden kan via de website (onder lidmaatschap – inschrijven) en loopt via de ledenadministratie. De ledenadministratie overlegt met de Technische Commissie welke plaatsingsmogelijkheden er zijn in een team. De Technische Commissie zal daarna in contact treden met het aspirant-lid cq. de ouders.

De Technische Commissie vraagt begrip voor het feit dat zij van deze regeling afwijken, indien de situatie daarom vraagt.

 


 

Informatie - Jongste Jeugd (5-10 jaar)

 

Hockeyen bij HC Geldermalsen is vooral heel erg leuk en sportief. Om uit te proberen of het bij je past, ben je van harte welkom om eerst 4x te komen proef trainen. Daarna kun je besluiten om lid te worden.

 

Trainingstijden.

Je kan het trainingschema vinden onder Teams/Trainingsschema

 

Wat trek je aan?

·       Sportkleding en sportschoenen (geen noppen)

·       Scheenbeschermers en een bitje

·       Sticks zijn aanwezig

·       Tip; neem bij mooi weer een bidon water mee en trek bij koud weer iets van thermokleding en handschoenen met grip aan

 

Bij wie kan je je aanmelden?

Aanmelden kan via de website, er wordt dan snel contact met je opgenomen om de plaatsing door te nemen. Je wordt altijd eerst proeflid zonder financiële verplichting.


Lid worden

Als je na de proeftrainingen besluit lid te worden, meld je dan aan via de ledenadministratie. Het inschrijfformulier is te vinden op de website onder ‘Lidmaatschap – inschrijven’.

Vervolgens zal er worden bekeken bij welk team je gaat horen. Heb je de

leeftijd van een E-team dan ga je eerst ongeveer een half jaar trainen

voordat je bij een team ingedeeld wordt. Nu wordt het tijd om hockeyschoenen en een stick aan te schaffen. Als lid ontvang je een lidmaatschapsnummer en een wachtwoord. Daarmee krijg je toegang tot de LISA app. In die app kun je alle informatie terugvinden over trainingstijden, wedstrijden etc.

De club draait op vrijwilligers. Vandaar dat alle ouders bij toerbeurt worden ingedeeld voor taken als bardienst, rijdienst en spelbegeleider.

 

Welke teams zijn er en hoe werkt de competitie

- Funkey/Benjamins; 5 tot 7 jarigen met mogelijkheid tot Kabouter competitie zondagochtend in Houten. Dit gebeurt in een mixed team.

  • F-team; 7 en 8 jarigen competitie op zaterdag, zowel mixed als jongens- en meisjesteams
  • E-Team; 8 en 9 jarigen competitie op zaterdag. De teams bestaan uit 6- en 8-tallen, alleen meisjes- en jongensteams (mixed mag ook nog)
  • D-team; 9 en 10 jarigen competitie op zaterdag. De teams bestaan uit 11-tallen, alleen meisjes- en jongensteams.

 

Voor de jongste jeugd geldt een speciale vorm, namelijk het spelen in drietallen of zestallen, om vervolgens via achttallen naar de elftallen over te kunnen gaan.

Drietallen spelen 2x15 minuten op een 1/8 veld. Zestallen 2x25 minuten op 1/4 veld. Achttallen op een half veld, gedurende 2x25 minuten. De elftallen spelen 2x35 minuten op een heel veld.

 

De trainingen lopen gelijk met schoolvakanties. Per seizoen zijn er 4 competitierondes; elke competitieronde kunnen nieuwe teams instromen.

1eronde: september-half oktober

2eronde: eind oktober- eind november (evt. begin december)

3eronde: januari-half februari > vanaf 8-tallen wordt dit zaalhockey

4eronde: eind februari/maart/april/mei

Het competitieseizoen wordt afgesloten met de minislotdag. Het

thuisspelende team organiseert deze dag met de Jongste Jeugd

Commissie voor de gastteams; de KNHB bepaalt welk team dit is.

 

Elk jaar wordt begin juni de teamindeling voor volgend seizoen

bekend gemaakt. In de maand juni wordt er in de nieuwe

teamsamenstelling getraind.

 

Van de jongste jeugd nemen alleen de 8-tallen deel aan zaalhockey, hiervoor wordt een extra contributie in rekening gebracht i.v.m. zaalhuur en afdracht aan KNHB. Hiervoor zijn een zaalhockeystick en binnen sportschoenen nodig.

 

Clubtenue HCGeldermalsen

Donkerblauw shirt (bij de Jager te koop), donkerblauwe broek en

rode sokken. Het uittenue is gelijk, alleen met witte sokken.

 

 

Heb je verder nog vragen mail: [email protected]

 

Uiteraard zorgen we ervoor dat de training op een leuke en sportieve manier plaatsvindt

 

 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
dinsdag 11 augustus 2020
Aantal leden (info) 297
Nu online
Leden met @ 99,3%
SMS Bereik (teams) 80,5%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar