Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Over HCG 
Hockey ook iets voor jou? Waarom niet?

Ongetwijfeld heb je via de krant of televisie wel eens kennis genomen van de hockeysport. Misschien heb je ooit wel eens een bal geslagen, of ben je lid geweest van een hockeyclub. Ten onrechte blijken er nogal eens vooroordelen te bestaan over de hockeysport. Het zou een te besloten gemeenschap zijn en menigeen denkt dat het een gevaarlijke sport is. Niets is echter minder waar. Hockey is een sport voor iedereen, waarbij het uiteraard belangrijk is dat je je thuis voelt bij de vereniging waar je lid van bent. Niet voor niets is hockey na voetbal de meest beoefende veldsport in Nederland en beoefenen in Nederland meer dan 240.000 mensen de hockeysport bij ruim 300 verenigingen. Wat betreft het risico op blessures scoort de hockeysport zeker niet slechter dan andere sporten. Het blijkt zelfs dat hockey in verhouding minder blessures oplevert dan bijvoorbeeld voetbal.
 
Wat veel leden van hockeyclubs bovendien als positief ervaren is het feit dat in tegenstelling tot een aantal andere teamsporten, hockey door zowel meisjes/dames als door jongens/heren wordt beoefend. Dit levert een bijzondere sfeer op binnen de vereniging en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om als partners of als gezin op hetzelfde moment te sporten. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat hockey een teamsport is. Dit betekent dat je in samenwerking met je teamgenoten probeert een goede prestatie neer te zetten, iets waar je in het dagelijkse leven ook vaak je voordeel mee kunt doen. Kortom, redenen genoeg om eens nader kennis te maken met de hockeysport. Hockey Club Geldermalsen (HCG) biedt je hiervoor uitstekende mogelijkheden.
 

HCG, een gezellige vereniging

Sporten en dus ook hockey wordt pas een plezierige bezigheid als de vereniging waar je deel van uitmaakt bij je past. De belangrijkste pijlers bij HCG zijn Samen, Actief, Ontmoeten en juist dit maakt HCG een interessante vereniging om lid van te worden.
 
HCG werd opgericht in 1980 en telt op dit moment, dankzij een gestage groei, ca. 400 leden. Daarmee neemt HCG een duidelijke plaats in binnen de gemeente Geldermalsen. Wekelijks strijden 16 jeugd- en 4 senioren-elftallen in competitieverband om de hoogste eer.
 
Naast een clubhuis dat in 2012 is uitgebouwd beschikt HCG over twee zandingestrooide kunstgrasvelden. Bovendien is het complex uitstekend bereikbaar en beschikt het over voldoende parkeergelegenheid.
 

Succesvol

Op sportief gebied blaast HCG een aardig partijtje mee. Het veterinnen team speelt in de allerhoogste klasse en behoort tot de top van Midden Nederland. Daarnaast leveren ook de heren-, de jeugd- en de overige seniorenteams regelmatig uitstekende prestaties. Deze resultaten zijn te danken aan een goede begeleiding, die vooral bij de jeugdteams van groot belang is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne trainingsmethoden van o.a. The Hockey Factory. Daarbij blijven we er naar streven om sportieve prestaties en gezelligheid op de juiste manier te combineren. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan trimhockey. Dit is vooral interessant voor mensen die geen competitieverplichtingen wensen en/of geen hockey-ervaring hebben.
 

Samen, Actief, Ontmoeten

HCG is een gezellige vereniging is wat o.a. te danken is aan het pas verbouwde clubhuis en de ongedwongen sfeer, waarin nieuwe leden zich snel thuis voelen. Ook het feit dat alle leeftijdscategorieƫn binnen de vereniging goed zijn vertegenwoordigd draagt er aan bij dat HCG een plek is waar leden elkaar samen actief ontmoeten.
 
Bovendien worden er regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de familie hockey dag en het jaarlijkse sponsor diner. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de jeugd in de vorm van de jaarlijkse clinic, het schoolhockey toernooi en disco-avonden.
 

 

Meer informatie is terug te vinden je onder de knop lidmaatschap of neem contact op met [email protected]

 

 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
maandag 10 augustus 2020
Aantal leden (info) 297
Nu online
Leden met @ 99,3%
SMS Bereik (teams) 80,5%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar