Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Stijn van den Bogaard
Julian Bonouvrié
terug naar vorige scherm
Aanscherping KNHB-regel spelershandschoenen per 1 augustus

28-8-2017   |  

Per 1 augustus 2017 wijzigt regel 4.2 van het KNHB Spelreglement Veldhockey. Deze regel heeft betrekking tot het formaat van spelershandschoenen. Regel 4.2 luidt tot 1 augustus van dit jaar als volgt.

4.2 Spelers mogen niets dragen dat gevaarlijk kan zijn voor andere spelers. Het is veldspelers toegestaan beschermende handschoenen te dragen, mits deze de natuurlijke grootte van de hand niet aanmerkelijk vergroten.

Na 1 augustus wordt deze regel aangevuld met de volgende strofe.

Handschoenen die worden gebruikt tijdens het normale spel en/of tijdens het verdedigen van de strafcorner mogen een maximale afmeting hebben van lengte 290 mm x breedte 180 mm x hoogte 110 mm.

Deze specificatie geldt dus pas vanaf het seizoen 2017/2018. Om teams en spelers de gelegenheid te geven hier tijdig op te anticiperen wordt deze regelwijziging nu al aangekondigd. Als je wilt toetsen of je handschoen(en) per 1 augustus zijn toegestaan kun je deze ter goedkeuring aanbieden aan de KNHB. In de komende maanden zal de KNHB op de site een lijst publiceren van goedgekeurde handschoenen.

 
 

Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
woensdag 19 december 2018
Aantal leden (info) 350
Nu online
Leden met @ 99,1%
SMS Bereik (teams) 88,9%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar