Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Thijs Elbertse
terug naar vorige scherm
Betoog raadsvergadering 2/7 betreffende aanvraag extra budget voor aanleg watervelden

4-7-2019   |  
Ter info, het betoog van Edwin Rosier tijdens de raadsvergadering van 2 juli betreffende de aanvraag extra budget voor de aanleg van waterveldenIk spreek hier namens de Hockeyclub Geldermalsen. Mijn naam is Edwin Rosier en ben voorzitter van deze sportvereniging met 400, meest jonge leden. Een levendige, sociale sportclub met een kleine groep senior leden en veel betrokken ouders.

Vanavond vraag ik kort uw aandacht voor een aanvullend budget van EUR 250.000 dat is voorgesteld bij het opstellen van de perspectievennota die nu voorligt, ten bate van de renovatie van onze beide kunstgrasvelden.

Ruim 10 jaar geleden zijn voor de laatste keer onze velden, in eigen beheer, gerenoveerd waarbij de gemeente 50% heeft bijgedragen aan de kosten. Destijds was de gebruikelijke norm vanuit NOC-NSF nog dat velden werden voorzien van een dempende ondergrond met lava-rubber-deeltjes daarin. Het kunstgras werd ingestrooid met zand. Dat is erg blessure gevoelig wanneer je valt.

Tegenwoordig is het mede gezien veiligheid de standaard dat dit zand is vervangen door water, een zogenaamd waterveld. Wellicht hebt u dat op televisie gezien. Dit maakt zogenaamd 3D hockey mogelijk en is veel vriendelijker voor lijf en leden door de betere demping.

Met verwijzing naar het vingerend sportbeleid van de gemeente uit 2016 is er door de gemeente een budget geoormerkt EN door de club 10 jaar gespaard, tot een totaal gezamenlijk bedrag van EUR 550.000 voor renovatie van twee velden.

Op dit moment voldoen onze velden niet meer aan de norm en zijn aan renovatie toe. Het is ons streven in 2020 de velden gelijktijdig om te bouwen tot twee watervelden. Dit is op zich niet duurder dan renovatie maar vraagt om de volgende drie redenen toch om extra budget:

  1. De rubberdeeltjes in de onderlaag en de kunststof mat zelf, dienen verantwoord te worden afgevoerd wat een extra kosten post met zich meebrengt van bijna EUR 100.000.
  2. We kunnen het water duurzaam 80m diep uit de grond pompen, opslaan en vervolgens reinigen zodat het ook hergebruikt kan worden. Hiervoor is een installatie nodig van EUR 80.000.
  3. Tenslotte heeft het kabinet ervoor gekozen de btw regels te verruimen en aan te passen aan de Europese wetgeving met als gevolg dat ook wij de BTW gewoon moeten betalen en niet meer kunnen terugvorderen via onze stichting. De gemeente kan hier middels de SPUK* subsidie compensatie voor aanvragen.                              *specifieke uitkering stimuleringDe totale begroting komt hiermee op ca. EUR 1,0 miljoen incl. BTW. In de brief die wij op 1 mei jl. aan het College hebben toegestuurd staat hiervan een gedetailleerde onderbouwing.

Met het extra budget in uw perspectievennota en een aanvullende eigen bijdrage van de club verwachten wij de renovatie in mei 2020 te kunnen realiseren. Met de gemeente en betrokken wethouder is hier al intensief overleg over geweest.

Voor ons is dit van groot belang daar alle omliggende hockeyclubs in de buurgemeenten allemaal over meerdere watervelden beschikken en daarmee simpelweg aantrekkelijker zijn voor de jeugd.

Wij vinden het belangrijk om jonge kinderen veilig en lokaal sport aan te bieden. Wij zetten onze velden veelvuldig in voor maatschappelijk belang oa. door deze week weer twee sportdagen voor Lek&Linge te organiseren. Ons beleid is gericht op verdere groei gestimuleerd door de gemeentelijke fusie en de nieuwbouw op De Plantage.

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken aan de Randweg, bij de gezelligste club in de Betuwe. Voor vragen ben ik uiteraard beschikbaar. Dank voor uw aandacht en succes met het vaststellen van de stukken.                              

Edwin Rosier, 

Voorzitter Hockeyclub Geldermalsen      
 
 

Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
donderdag 23 januari 2020
Aantal leden (info) 339
Nu online
Leden met @ 99,1%
SMS Bereik (teams) 81,7%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar