Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
De agenda is leeg
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Peter Ponssen
terug naar vorige scherm
Nieuwe Aanpak trainingen

19-8-2020   |  

Beste HCG leden en ouders/verzorgers, 

 

In het nieuwe seizoen starten we met een nieuwe trainingsaanpak met als doel de trainingen voor alle teams te verbeteren. De trainingen worden gegeven volgens de methode van Jeroen Laurensen, een van de betere trainers in Nederland en o.a. grondlegger van jeugdopleidingen bij grotere en kleinere clubs.

 

Wat houdt deze methode in?

· Er is maandelijks een hockeythema op basis waarvan de trainingen gegeven worden. Deze thema’s delen we met de coaches zodat er een goede afstemming ontstaat tussen coaching en training.

 

· De trainers zullen allemaal via deze methode trainen.  Alle trainers worden regelmatig geobserveerd en ontvangen feedback over pluspunten en verbeterpunten van hun training. Op deze manier zullen de trainingen gedurende het seizoen verder verbeteren


· Trainers ontvangen een certificaat als ze goede progressie tonen; hiermee kunnen ze ook buiten HCG aantonen dat ze kwaliteit bieden.

 

· Een keer in de maand geeft Jeroen op de club een Masterclass training voor kinderen die goede inzet getoond hebben de afgelopen trainingen en wedstrijden. Trainer en coach bepalen samen wie in aanmerking komt voor deze masterclass. De masterclass is voor 2 geselecteerde spelers van de D, C en B teams.

 

· Als een speler of speelster zich misdraagt of de training verstoort wordt de TC geïnformeerd. De TC neemt dan contact op met de ouders/verzorgers, zodat gezamenlijk gekeken kan worden hoe hiermee om te gaan. Uitgangspunt is dat je traint om te leren en daarom actief meedoet met alle oefeningen.

 

· We gaan er vanuit dat iedereen minimaal 80% van de trainingen aanwezig is. Hockey is een teamsport en door samen te trainen word je als team beter. Trainers gaan daarom bijhouden welke spelers aanwezig zijn. Bij regelmatige afwezigheid van een speler wordt contact gezocht om te kijken hoe we dit kunnen verbeteren. Als er minder dan 8 spelers zijn dan neemt de TC contact op met het team via de coach.

 

Dus, wij verwachten van alle spelers:

· Aanwezigheid bij de training (en: regen is geen reden om af te zeggen)

· Inzet bij alle oefeningen

· Luisteren naar de aanwijzingen van de trainer

· De wil om te leren

· De training voor anderen niet verstoren

 

Wat kunnen de spelers van ons verwachten?

· Afwisselende, uitdagende trainingen

· Enthousiaste trainer(s) die het team willen verbeteren

· Een goede afstemming tussen coach en trainer

  

Wij denken dat op deze manier de kwaliteit van de training omhoog gaat waardoor iedereen met nog meer plezier en succes kan hockeyen.


Sportieve groet,


TC HCGeldermalsen

 

 
 

Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
zaterdag 5 december 2020
Aantal leden (info) 327
Nu online
Leden met @ 99,4%
SMS Bereik (teams) 78,0%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar