Nieuw: maak kennis met....

18-3 Nieuws
Graag stellen we jullie een aantal leden voor die actief zijn binnen de club. Reden is dat we enerzijds deze leden in het zonnetje willen zetten maar hopelijk motiveert het ook anderen om, naast de hockey die je zelf of je kinderen beoefenen, actief te zijn binnen de club want de club bestaat niet zonder de inbreng van vele vrijwilligers.

We beginnen met de bestuursleden, maak kennis met onze secretaris Paul Dalderop.

Hoe lang ben je al lid van de club?
Dat is een goede vraag maar ik weet niet precies wanneer ik lid ben geworden. Ik denk een jaar of 10 geleden.

Waarom ben je lid geworden van HC Geldermalsen?
We woonden in Deil en ik heb vroeger veel gevoetbald en op een redelijk niveau. Verder deed ik nog wel vrij veel aan sport maar niet meer in teamverband en toen onze kinderen gingen hockeyen bij de club zijn mijn vrouw en ik gaan trim-hockeyen en als je geen hockeyverleden hebt dan doe je dat bij de club in de buurt vandaar HCG.

Ben je nog steeds actief op het hockeyveld?
Jazeker. Ik ben via het trimhockey richting de veteranen gegaan en speel daar nu al vele jaren met veel plezier. Daarnaast heb ik een tijdje het team van mijn dochter gecoached samen met oud veteraan Roger Landwehr wiens dochter in hetzelfde team speelde. Om niet alleen langs de zijlijn te staan roepen richting die meiden of de scheidsrechter heb ik toen de scheidsrechters cursus gedaan waardoor ik de spelregels leerde kennen en toen ben ik ook regelmatig wedstrijden gaan fluiten. Wat minder zichtbaar maar wel belangrijk is dat ik met een klein clubje meehelp om de velden te onderhouden zodat die er elke week weer goed bijliggen.

Waarom maak je deel uit van het bestuur?
Dat is eigenlijk gekomen doordat het vorige bestuur zich terug trok en toen moest er een nieuw bestuur komen. Bij de veteranen zaten toen (en nu nog steeds) best wel veel leden die actief binnen de club zijn naast trainen en wedstrijden spelen en ik heb toen gezegd dat ik ook best wel wat wil doen maar niet op de voorgrond maar meer op de achtergrond vandaar de secretaris functie. Omdat mijn kinderen en ik zelf altijd met veel plezier lid zijn geweest moet je iets terug doen om de club te continueren en dat probeer ik nu zo goed mogelijk te doen. Als je vervolgens al die kinderen lekker ziet sporten en plezier beleven dan weet je dat alles wat er gebeurd op de achtergrond goed is geregeld en dat geeft een fijn gevoel.

Wat zijn jouw taken als bestuurslid?
Afgelopen jaar ben ik bezig geweest om via de overheid subsidie te krijgen voor de club ivm corona of investeringen die de club heeft gedaan in het clubhuis of nog gaat doen nu we nieuwe velden gaan krijgen.

Wat vind jij het leukste aan HCGeldermalsen?
Ik vind het erg leuk om nog actief te zijn als veteraan en de wedstrijden en trainingen mis ik op dit moment heel erg. Wat ik ook bijzonder vind is dat een relatief kleine club toch zoveel voor elkaar krijgt en dat lukt alleen door de enthousiaste leden en ouders. Als je kijkt naar de renovatie van het clubhuis en nu de vervanging van de zandvelden dan is dat een grote prestatie voor een club met de omvang van HCG en dat lukt alleen door de inbreng van de leden. Samen krijg je voor elkaar dat iedereen met plezier iedere week weer lekker bezig is op het veld en na afloop het samen gezellig heeft.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik wil het stokje doorgeven aan Willem-Frederik omdat ik denk dat veel mensen geen idee hebben wat een wedstrijdsecretaris allemaal doet voor de club. 

De vraag die ik voor hem heb is: krijg je als wedstrijdsecretaris niet heel vaak het verzoek om tijden aan te passen omdat teams niet kunnen en kan je dan weer van alles gaan omgooien?