Maak kennis met Willem-Frederik

7-4 Nieuws
Graag laten we je kennis maken met Willem-Frederik. Hij heeft als wedstrijdsecretaris een belangrijke rol binnen de club.

Hoe lang ben je al lid van de club?
Ik ben gaan hockeyen bij HCG toen ik 7 jaar oud was. Dat is 39 jaar geleden. Ik ben tussentijds een aantal jaren geen lid meer geweest, omdat ik in Utrecht woonde en daar lid was van een hockeyclub. Toen wij 13 jaar geleden weer in Geldermalsen kwamen wonen, ben ik weer lid geworden van HCG. 

Waarom ben je lid geworden van HC Geldermalsen?
Toen wij weer in Geldermalsen kwamen wonen, vond ik het leuk om weer te gaan hockeyen en dan natuurlijk weer bij HCG, lekker vertrouwd en echt een kleinschalige familieclub, wat mij altijd erg heeft aangesproken. En er speelden enkele vrienden van mij bij de Veteranen, dus dat was gelijk weer gezellig. 

Ben je nog steeds actief op het hockeyveld?
Jazeker. Ik ben nog steeds onderdeel van het Veteranen elftal. Erg leuk en zeker de laatste jaren een erg gezellige club mannen, die fanatiek zijn op het veld en zeer sociaal naast het veld. 

Waarom maak je deel uit van het bestuur?
Dat is door omstandigheden gekomen. Toen het oude bestuur opstapte, zijn een aantal veteranen, waaronder ik, ingestapt. Ik vind het ook goed om me in te zetten voor de club, die mij en mijn kinderen zoveel plezier hebben gegeven en nog steeds geven. 
Alle leden en ouders van jeugdleden "maken de club” en dus moeten we ook samen de club besturen. Van huis uit heb ik meegekregen om niet afwachtend aan de zijlijn te staan, maar vooral ook actief mee te doen.  

Waar zijn jouw taken als bestuurslid?
Ik ben de Wedstrijdsecretaris en dus houd ik me bezig met het plannen van de wedstrijden en heb veel contact met coaches, andere clubs en de KNHB. Daarnaast sta ik de Technische Commissie bij met het verwerken van nieuwe teams in Lisa. Uiteraard is de laatste periode niet veel te doen, vanwege het stil liggen van de competities. 

Wat vind jij het leukste aan HC Geldermalsen? 
HC Geldermalsen is een kleinschalige familieclub waar alle leden en ouders zich thuis en veilig voelen. Ik heb hier een fantastische jeugd gehad en gun dit al onze leden. 
Iedereen is welkom en heeft een zegje over wat wel en niet moet gebeuren. Als bestuur willen we graag zoveel mensen inspraak laten hebben. Wij staan open voor alle soorten advies, kritiek en ideeën.  

Paul zijn vraag voor jou: Krijg je als wedstrijdsecretaris niet heel vaak het verzoek om tijden aan te passen omdat teams niet kunnen en kan je dan weer van alles gaan omgooien?
Dit komt wel eens voor en in het begin van mijn wedstrijdsecretaris carrière heb ik hier weleens aan toe gegeven en dat is niet altijd verstandig, want het verplaatsen van 1 wedstrijd heeft invloed op alle andere wedstrijden en ook op de planning van de scheidsrechters. Mijn doel is om naar alle verzoeken te luisteren en dan te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik wil graag iedereen tegemoet komen, maar het moet wel kunnen. Dit geldt voor verzoeken van eigen teams, maar ook van andere clubs.  

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik wil het stokje doorgeven aan Rineke, ons jongste bestuurslid. Mijn vraag aan haar: "Is het moeilijk om de financiën van een vereniging zoals HCG te beheren? Gaat daar veel werk in zitten? "