Maak kennis met Casper

18-6 Nieuws
Het volgende bestuurslid waar we je graag kennis mee laten maken is Casper:

Hoe lang ben je al lid van de club?
Ik was afgelopen 22 mei precies een jaar lid van onze mooie club, dit is echter niet mijn eerste kennismaking met de hockeyclub. In de jaren 80 ben ik bij HC Geldermalsen gestart met hockeyen en ik heb daarna bij verschillende clubs gespeeld.

Ben je nog steeds actief op het hockeyveld?
Ik hockey vanaf mijn 7de en heb sindsdien op een jaar na altijd gehockeyd, ik kan het spelletje nog steeds niet missen. Deze tijd is dan ook een enorme uitdaging, het resultaat van Corona is dan ook letterlijk en figuurlijk terug te zienšŸ˜Š. Gelukkig mogen de 27 plusser nu ook (eindelijk) iets meer.

Waarom maak je deel uit van het bestuur?
Het is makkelijk om wat ik noem "consumerendā€ lid te zijn echter moeten we niet vergeten dat wij als lid/leden de vereniging vormen. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan en daarom vind ik het belangrijk om mijn steentje, als ouder van 3 jeugdleden, bij te dragen. Ik ben dan ook toen mijn kinderen lid werden van HC Geldermalsen (en ik zelf nog lid was bij een andere hockeyclub) begonnen als vrijwilliger binnen de sponsorcommissie. 

Wat zijn jouw taken als bestuurslid?
Mijn voornaamste taak is om sponsoren te werven en te behouden, daarnaast hou ik mij ook met algemene zaken bezig zoals het werven van nieuwe leden. Ik doe dit uiteraard niet alleen, Erika van Wijk speelt hierin bijvoorbeeld een cruciale rol. Ze verzorgt naast het onderhouden van onze social media accounts en de website ook  de communicatie rondom vriendjes en vriendinnetje dag en onze sponsoren. Door haar zie je ons trouwens ook zo vaak in het lokale krantje, hulde! 

We zijn trouwens nog op zoek naar leden of ouders/verzorgers van jeugdleden die ook hun steentje willen bijdragen. Zo zijn we op zoek naar extra hulp voor de ledenwerving en de sponsorcommissie. Niet iedereen ziet het zitten om structureel bij te dragen, helpen met een project is dan een goede optie.

Wat vind jij het leukste aan HC Geldermalsen?
Wat ik gaaf vind aan de hockeyclub is dat het een echte familieclub is. Waar ik dat bij andere clubs wel eens miste, zit dat echt in het DNA van HC Geldermalsen. Als een van mijn kinderen een balletje aan het slaan is op de club komt het geregeld voor dat een ouder jeugdlid zijn stick oppakt en wat tricks aan mijn zoon of dochter leert. En op zondag organiseert Veteranen A vaak een BBQ voor de tegenstander en daar sluiten dan ook de partners en kinderen bij aan, super gezellig, soms wat lastig maandagochtend.

De vraag van Rineke voor Casper is: hoe regel jij al die sponsoren en hoe onderhoud je de contacten met onze sponsoren?
Er zijn twee soorten sponsoren, sponoren die een binding met de club hebben (via spelend (klein)kind of zelf lid zijn) en via sponsoring willen bijdragen aan het voortbestaan van de verenging en sponsoren die ook graag iets terug willen zien. Ik probeer in de wensen van alle sponsoren te voorzien, door ze onder de aandacht van onze leden te brengen. Zo is er een gave actie van Henk Scholten Volvo waar de club bij elk verkochte nieuwe Volvo 1000 euro ontvangt. Dat kunnen we dan weer steken in nieuw materiaal etc. De vraag aan alle leden is dan ook om onze sponsoren niet te vergeten, regel je zomerse BBQ via Topslager Hol, je banzaken via Rabobank West Betuwe, verkoop je huis via Gerssen en Donkersloot en sluit je verzekeringen af bij Van Heteren Assurantiƫn. Alle sponsoren zijn terug te vinden op onze website of in de hockey app.

Aan wie geef jij het stokje door?
Ik wil het stokje doorgeven aan Edwin, hij is als voorzitter aangetreden tijdens een wat roerige periode en tijdens zijn voorzittershap is er veel verbeterd op de club. We bestaan 40 jaar hebben nu een supergaaf clubhuis en in de zomer twee nieuwe watervelden! Ik ben dan ook benieuwd naar hoe jij op de afgelopen periode als voorzitter terugkijkt?