Start opleiding clubscheidsrechter.

5-9 Nieuws
Met de start van het nieuwe seizoen zullen de spelers uit de A- , B-jeugd en DJ1 welke 15 jaar en ouder zijn die nog geen kaart hebben worden aangemeld bij de KNHB.

De cursisten ontvangen een e-mail met daarin uitleg over het inloggen op elektronische leeromgeving waar zij zich kunnen voorbereiden op het examen.
Let op! Als er meerdere leden in een gezin zijn die examen moete gaan doen komen er mogelijk meerdere uitnodigingen per ouder binnen via e-mail.
Ook ouders en coaches kunnen meedoen aan de cursus. Zij dienen zich voor 12 september aan te melden door een e-mail te sturen naar [email protected]
 
Examen
Het examen wordt waarschijnlijk online afgenomen op een tweetal avonden. De data van de examens zullen wij zo spoedig mogelijk communiceren 
 
Na het behalen van het schriftelijk examen ontvangen de deelnemers een scheidsrechterskaart en worden ze daarna bij hun eerste wedstrijden door ervaren scheidsrechters begeleid.
 
Herexamen/Ziekte
Kandidaten die gezakt zijn of door omstandigheden geen examen hebben kunnen doen moeten (opnieuw) examen doen bij een volgende cursus.
 
Cursusduur en studielast
Cursisten worden geacht zelf te studeren via de E-learningomgeving. De studielast is ongeveer 4 uur.

Dyslexie
Met ingang van het seizoen 2012-2013 worden alleen nog maar examens gebruikt die ook voor dyslectici geen problemen geven.
 
Kosten
De club betaalt per cursist de kosten voor de cursus en het examen aan de KNHB. Hiermee worden de kosten voor de E-learning,  de scheidsrechterkaart en de administratiekosten betaald.
Doet een cursist geen examen of slaagt hij/zij niet dan zal de club mogelijk deze kosten bij cursist in rekening brengen.

Minimum leeftijd
Iedereen vanaf de 15 jaar en ouder moet de cursus volgen en succesvol het examen afleggen.

Wedstrijden fluiten
Ieder spelend lid van HC Geldermalsen in bezit van een scheidsrechterkaart wordt geacht regelmatig wedstrijden te fluiten.