Opening watervelden door Wethouder Ton van Maanen

27-10 Nieuws
Woensdag 20 oktober opende wethouder Ton van Maanen (portefeuillehouder sport) op spectaculaire wijze de nieuwe watervelden van Hockeyclub Geldermalsen. Voorzitter Edwin Rosier, Paul Dalderop (secretaris) en jeugdspeler Ties Lak waren erbij aanwezig. 

Hockeyclub Geldermalsen bestaat al ruim 40 jaar en in die periode zijn de velden een keer vernieuwd. De kunstgrasvelden die er lagen waren dus hard aan vervanging toe. HC Geldermalsen heeft de vervanging van de velden in nauw overleg met de gemeente West Betuwe en Rabobank West Betuwe tot een geweldig eindresultaat gebracht. Er liggen twee prachtige watervelden voorzien van nieuwe dug-outs én er zijn, met ondersteuning van Rabobank West Betuwe, diverse duurzame oplossingen gerealiseerd. Zo zijn de oude kunstgrasvelden hergebruikt in nieuwe kunststof slagplanken rondom de velden (in plaats van traditioneel hardhout) en zal er nieuwe LED sportveldverlichting worden aangesloten op de hergebruikte masten. 

Wethouder Van Maanen feliciteert de club met de aanwinst van de nieuwe kunstgrasvelden en haar duurzaamheidsbeleid. Hij wenst alle (aspirant-) leden veel sportplezier toe!  Voorzitter van HCG Edwin Rosier bedankt de gemeente en leden van de club voor de inzet bij de realisatie. Rosier: ‘Trots ben ik op het feit dat wij, door de aanleg van deze nieuwe watervelden, weer op niveau mee kunnen doen in de competitie met omliggende hockey-verenigingen. Mede mogelijk gemaakt door de financiële inspanningen die de club afgelopen 10 jaar heeft getoond om een spaarpot aan te leggen voor deze investering’. 

Conform het nieuwe Sportbeleid van de Gemeente West Betuwe heeft de club zelf 25% van de investeringskosten bijgedragen aan de renovatie van de sportvelden.

Veilig sporten op elk niveau
De nieuwe kunstgrasvelden worden voor de wedstrijden en trainingen besproeid. Dit zorgt voor snelheid in het spel en het geeft bij vallen een veel kleinere kans op schaaf- en brandwonden. De diverse teams genieten al enkele weken van de nieuwe velden. Jeugdspeler Ties Lak: ‘het veld loopt veel lekkerder én de bal rolt sneller. Het speelt echt top!’. 

De hockeyclub hoopt de komende jaren veel nieuwe leden te mogen verwelkomen. Wil jij kennis maken met de sport en de club? Je kunt vier keer gratis mee trainen om zowel de sport als de club te leren kennen.