Nieuwe vertrouwenspersoon en conflictcoach

30-3 Nieuws
Onze nieuwe vertrouwenspersoon en conflictcoach stelt zich graag aan jullie voor:

Aangenaam, mijn naam is Jelle Hoppenbrouwers en vanaf heden ben ik de aangewezen persoon om contact mee op te nemen als het gaat om verschillen in inzicht en beleving voor alle betrokkenen bij HC Geldermalsen. Onze hockeyclub heeft een veilig sportklimaat hoog in het vaandel staan en ik wil daar graag aan bijdragen. Als professioneel mediator ben ik beschikbaar als vertrouwenspersoon en onafhankelijk luisterend oor en bemiddelaar voor spelers, coaches, ouders, vrijwilligers, commissie- en bestuursleden.

Wanneer neem je contact met mij op? Bijvoorbeeld in de volgende situaties:
  • Bij pesten en gepest worden.
  • Het gevoel hebben dat je er vanwege je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet (echt) bij hoort.
  • Je voelt je niet prettig bij de manier waarop je door bijvoorbeeld een teamlid, coach of trainer (maar dit kan ook nog iemand anders zijn in clubverband) aangesproken of aangeraakt wordt. Het geeft je een naar gevoel.
  • Wanneer je merkt dat iemand anders binnen de club hier (misschien) last van heeft.
  • Je als ouder merkt dat je kind hier (misschien) last van heeft.
  • Je als trainer/coach merkt dat een teamlid hier (misschien) last van heeft en je wil hier graag over in gesprek met een neutraal persoon.
  • Als je vragen hebt als trainer/coach of begeleider over hoe je in bepaalde situaties kan/moet handelen en wat wel/niet verstandig is.
  • Als je twijfelt of jouw vraag thuis hoort bij de vertrouwenspersoon. Bij twijfel: neem contact met ons op en we zullen samen met jou bespreken wat je het beste kunt doen.
  • Als je het gevoel hebt dat de belangen van jou of je kind structureel niet voldoende gerespecteerd worden door een teamgenoot, trainer of coach of iemand anders binnen de club.

Vertrouwelijkheid
Wat je met mij bespreekt is altijd vertrouwelijk. Dat betekent dat ik jouw verhaal nooit zonder zonder jouw medeweten en goedkeuring met andere personen zal delen. 
Tegelijkertijd: een probleem met iemand anders los je zelden alleen op. Afhankelijk van de situatie kijken we samen naar een mogelijke oplossing. Indien nodig kunnen daar andere personen bij betrokken worden. Dat gebeurt echter nooit zonder met jou te overleggen.

Periodiek laat ik het bestuur van de club weten hoeveel meldingen er zijn geweest. Dat gebeurt echter altijd op anonieme basis en zonder de inhoud van de meldingen.

Contact
Je kunt mij bereiken via e-mailadres [email protected] of telefoonnummer 06-16582019.