Rookvrije sportvereniging per 1 april

1-4 Nieuws
Vanaf 1 april is HC Geldermalsen een rookvrije hockeyclub. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Daarnaast bieden we graag iedereen een gezonde sportomgeving. 
 
Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf zaterdag 1 april zijn wij een rookvrije sportvereniging. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. 

Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein. We vragen rokers om uit het zicht te roken bij de special ingerichte plek achter het clubhuis. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. 

Samen zorgen we voor een gezonde (sport)omgeving
We zorgen met elkaar voor een gezonde (sport)omgeving. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner hen aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen kun je altijd het bestuur aanspreken of contact opnemen via [email protected].