Afgelastingen door weersomstandigheden

15-9 Nieuws

Het afgelasten van trainingen en wedstrijden vanwege weersomstandigheden is bij HCG centraal georganiseerd. Zolang u geen bericht ontvangt van afgelasting mag u er van uitgaan dat de wedstrijd of training gewoon doorgaat. U hoeft niet te bellen of te vragen. U wordt geïnformeerd wanneer dat nodig is.

Wanneer wordt er niet gehockeyed?

Onweer
Wanneer onweer wordt verwacht is dit niet automatisch centraal af te gelasten. Onweer wordt op het veld beoordeeld. Bliksem en donder zijn dan aanleiding om naar binnen te gaan en het onweer af te wachten. En als het onweer voorbij is kan het hockeyen worden hervat. Trainers en trainingscoördinatoren hanteren geen ingewikkelde telprocedure of wat dan ook. Ze laten zich informeren door wat ze waarnemen. Bij dreigend onweer gaan we naar binnen.

Onbespeelbaar veld
In principe zijn er maar twee redenen om het veld onbespeelbaar te verklaren en dus de wedstrijden/trainingen af te gelasten: Sneeuw/ijs of te veel water op het veld, waardoor de bal niet kan rollen. Rijp op het veld of vorst erin (behalve natuurlijk bij een waterveld) is meestal GEEN reden om het af te gelasten. Zeker bij de jongste jeugd 's ochtends vroeg wil dat nog wel eens discussie geven.

Wie verzorgen afgelastingen?
Bij HCG hebben we vrijwilligers die de situatie op het veld in de gaten houden. Zij keuren het veld en als het nodig is kunnen zij de hockey afgelasten. Daarnaast kunnen afgelastingen centraal worden gedaan door de KNHB gedaan.

Bij een afgelasting worden de coaches en spelers direct via SMS geïnformeerd. Het is daarom van belang dat we van alle spelers of ouders een mobiel nummer hebben. En dat je persoonsgegevens in je eigen profiel up to date zijn. Daarnaast zullen afgelastingen ook via de website en via twitter (@hcgeldermalsen) gecommuniceerd worden.

Ouderlijke verantwoordelijkheid
Bij extreme weersituaties (bijvoorbeeld onweer) zijn er altijd bezorgde ouders die twijfelen of de training/wedstrijd wel doorgaat. Het antwoord is simpel. Bent u niet geïnformeerd, dan gaat de training/wedstrijd gewoon door.

Maar wanneer kinderen niet veilig naar de hockey kunnen dan mag u natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid nemen. U meld in dat geval uw kind af bij de trainer.

Regen
Regen wordt door veel mensen als ‘niet leuk’ ervaren, maar het is vrijwel nooit een reden om een training/wedstrijd af te gelasten. Zorg voor goede kleding en neem extra droge kleding mee om na de wedstrijd/training weer iets droogs aan te kunnen trekken. We weten dat er veel mensen een hekel hebben aan regen maar het is geen reden voor afgelastingen. Wedstrijden gaan gewoon door. Dus moet je ook trainen als het regent. Leren omgaan met regen terwijl je hockeyt, kleding aanpassen, doorgaan terwijl je nat wordt, het hoort er ook bij.