Inloggen Lid worden

Agenda
30-8
bitjes happen
31-8
Trainingsweekend A- B- en
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Linde Dijkhuis
Eva de Groot
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

11-7-2018
Geslaagde Rabo family & friends hockeydag 2018!
 

19e editie van de Rabobank Familie & Friends Hockey Dag groot succes!

 

Op 8 juli vond alweer de 19e editie van de Rabobank Familie & Friends Hockey Dag plaats. Door de uitstekende organisatie en het lekkere weer werd het een prachtige dag voor jong en oud. Voorzitter Hockeyclub Geldermalsen Edwin Rosier blikt tevreden terug: ‘’Door de goede reputatie van de FHD hoeven wij nauwelijks inspanningen te leveren om hockeyteams zich in te laten schrijven en kunnen wij ons richten op andere dingen die de organisatie van zo’n toernooi met zich meebrengt.” FHD-comité lid Hanco de Labije vult aan: "We hadden dit jaar 260 deelnemers. Dat is op een ledenbestand van rond de 400 natuurlijk een prachtig aantal. Ik geef hierbij alle teams een groot compliment voor hun sportiviteit en wij hopen ze volgend jaar weer te mogen begroeten”.

 

Door 26 teams werd er in vier verschillende poules gestreden om de befaamde taarten. Het werd een uitermate sportieve en gezellige dag volgens alle deelnemers. De taarten werden onder andere uitgedeeld voor: poule-winnaars, het best geklede team, het meest sportieve team en het team met de meeste tegendoelpunten. Nadat de laatste wedstrijden gespeeld waren, is er door de bijna alle deelnemers volop genoten van de traditioneel door topslager Hol verzorgde BBQ. Volgend jaar zal een jubileumeditie zijn, de Familie Hockey Dag bestaat dan 20 jaar. Er zijn nu al ideeën om dat groots te vieren. Bij de volgende editie kan ook volop gebruik gemaakt worden van het van binnen gerenoveerde clubhuis waar op dit moment hard aan gewerkt wordt door heel veel hockeyclubleden en wat mede mogelijk gemaakt is door het Leefbaarheidsbudget van de Gemeente Geldermalsen.

 

 

 
ARBITRAGE

6-7-2018
Sticks ook toegestaan bij de junioren
 
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey eventueel tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen opgedaan met deze regel bij de senioren. Daarom wijzigt de KNHB haar standpunt met ingang van het nieuwe seizoen. Bovendien mag de hoge bal in alle junioren-categorieën wel gespeeld worden. Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018-2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB heeft de verwachting dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert, zoals dat ook bij de seniorenteams is gebeurd. De regelwijziging maakt tenslotte ook dat de regels bij de junioren aansluiten op het internationale spelreglement.

Het spelreglement veldhockey wordt met ingang van het nieuwe seizoen aangepast en stelt met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende:

Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel.
 
ALGEMEEN

28-6-2018
Geslaagde dag bij de Rabobank Champions Trophy
 

De JD1 en alle andere aanwezige teams/ouders/broers /zusjes/vriendjes en vriendinnetjes hebben gisteren een fantastische dag gehad bij de Rabo champions trophy in Breda. Winnares Lisette van Stuijvenberg won 200 toegangskaarten voor de club én de jongens D1 mochten als player escort van de Nederlandse hockeydames het veld mee op! De sfeer was top, de wedstrijd Nederland - China werd gewonnen met 7-0 en alles prima verzorgd door de Rabobank, kortom een super dag!

 

25-6-2018
Clubhuis gesloten van 9 juli tot 20 juli 2018!
 

Mensen,

 

We krijgen van sponsor Alwin van Asperen van Veka Vloeren een nieuwe gietvloer in ons clubhuis (en kleedkamers als de tijd het toelaat).

 

Het idee is om meteen na het Familie Hockeytoernooi op 9 juli de vloer te gieten. Vier avonden werk en een week uitharden. Dus tot 20 juli niemand in het clubhuis toegestaan.

 

Tot aanstaande zaterdag, kom je ook helpen met schilderen en klussen in ons clubhuis?

 

 12-6-2018
Inleveren keepersmaterialen
 
Inleveren keepersmaterialen


De keeperstassen, cornermaskers en ballen kunnen ingeleverd worden op de volgende momenten:


Dinsdag 19 juni tussen 18.00 uur en 20.00 uur


Donderdag 21 juni tussen 19.00 uur en 20.00 uur.


Bij voorbaat dank,

De keeperscommissie 
 
TECHNISCHE COMMISSIE

10-6-2018
Teamindeling jongens seizoen 2018/2019
 

Bijgevoegd vindt U de teamindeling voor het volgende seizoen. Het was geen eenvoudige opgave, veel mogelijkheden zijn overwogen en besproken met coaches, teambegeleiders en spelers en uiteindelijk heeft de TC het besluit genomen.

Komende maandag (11 juni) is de TC op de club aanwezig van 20.00 tot 21.00 om vragen over de teamindeling te beantwoorden.

Het nieuwe trainingsschema voor de maand juni kunt U in de Lisa app terugvinden. De teams trainen in hun nieuwe samenstelling vanaf de week van 18 juni.

Sportieve groet,

De technische commissie van HC Geldermalsen. 10-6-2018
Teamindeling meisjes seizoen 2018/2019
 
Bijgevoegd vindt U de teamindeling van de meisjes voor het volgende seizoen. Het was geen eenvoudige opgave, veel mogelijkheden zijn overwogen en besproken met coaches, teambegeleiders en spelers en uiteindelijk heeft de TC het besluit genomen.


Komende maandag (11 juni) is de TC op de club aanwezig van 20.00 tot 21.00 om vragen over de teamindeling te beantwoorden.

Het nieuwe trainingsschema voor de maand juni kunt U in de Lisa app terugvinden. De teams trainen in hun nieuwe samenstelling vanaf de week van 18 juni.

Sportieve groet,

De technische commissie van HC Geldermalsen. 


ARBITRAGE

27-5-2018
Cursus clubscheidsrechter plus
 
Ook dit jaar willen wij graag een aantal nieuwe CS+ scheidsrechters opleiden. Deze cursus is voor de clubscheidsrechters die zich na het behalen van de CS-kaart verder willen bekwamen in het fluiten van hockeywedstrijden. De CS+ opleiding is een praktijkgerichte opleiding, en is mede bedoeld om de clubarbitrage een positieve impuls te geven.  

Mochten er scheidsrechters zijn die zich willen aanmelden voor de nieuwe CS+ opleiding dan kunnen die een email sturen naar  [email protected]

In de bijlage treft men uitgebreide informatie aan!
 


ALGEMEEN

17-5-2018
Trainingsweekend A- B- en C- jeugd
 

VOORAANKONDIGING TRAININGSWEEKEND:


Traditiegetrouw wordt er aan het begin van het hockeyseizoen een trainingsweekend georganiseerd voor de A-, B- en C -teams. Dit jaar wordt het weekend in een ander jasje gestoken, dus laat je verrassen en zet de datum vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september alvast in je agenda. We rekenen op je!!


Op vrijdagavond verzamelen we op de hockeyclub vanaf 17.30 uur. Vervolgens zullen we gezamenlijk starten met het gezellige trainingsweekend. Deze avond wordt afgesloten met een feest, waarna je overnacht op het terrein in zelf meegebrachte tenten. Op zaterdag zijn er oefenwedstrijden, trainingen en teambuildingsactiviteiten.


Het weekend wordt afgesloten met een overheerlijke barbecue. Dus zorg dat je er bij bent, op "de leukste club uit de Betuwe”!

Verdere informatie volgt te zijner tijd.Sportieve groeten,
Commissie Trainingsweekend 2018

 

11-4-2018
Aanvraag leefbaarheidsbudget 2018 goedgekeurd!
 
De aanvraag van HCG voor het leefbaarheidsbudget 2018 is door de gemeente goedgekeurd! Dit jaar stelt de gemeente Geldermalsen voor de laatste keer een budget van 100.000 euro beschikbaar, wat net zoals vorig jaar verdeeld wordt over projecten waarop het meest gestemd is. Het project dat we dit keer ingediend hebben, betreft de aanschaf van speeltoestellen die op het gras tussen de twee velden geplaatst zullen worden. Met die toestellen kunnen kinderen die niet hockeyen lekker bezig zijn en dat geeft hun ouders meer gelegenheid om naar een wedstrijd te kijken.

Het is dus weer heel belangrijk dat we met zijn allen gaan stemmen!! Vanaf 17 april kan er online gestemd worden. Over hoe dit precies in zijn werk gaat, zullen we jullie tijdig informeren. In principe zijn de regels dezelfde als vorig jaar, nl:

  • Inwoners van de gemeente Geldermalsen vanaf 12 jaar en ouder mogen stemmen.
  • Voor het stemmen vragen we om je volledige naam, straat en huisnummer, postcode en geboortedatum.
  • Het online stemformulier staat vanaf 17 april 00:00 uur op www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget
  • Je mag twee stemmen uitbrengen: één stem op grote projecten (tot 10.000 euro) en één stem op kleine projecten (tot 5.000 euro).

 

 


TECHNISCHE COMMISSIE

29-3-2018
Bericht van de Technische Commissie
 

BESTE LEDEN,


Hockey Club Geldermalsen is de leukste vereniging in de Betuwe. Spelers, ouders, begeleiders en bezoekers hebben plezier en voelen zich thuis. Waar voor iedere speler met respect en aandacht voor elkaar een plek wordt gecreëerd om zijn/haar hockeyambitie kwijt te kunnen. Een van de commissies die zich daarvoor inspant is de Technische Commissie (TC). Door de instroom van veel nieuwe vrijwilligers is de samenstelling hiervan veranderd. Tijd om de focus voor de komende tijd te herzien en deze met jullie te delen. Maar eerst…..


WAT DOET NU EIGENLIJK DE TC???

De leden van deze commissie steken hun energie in meer dan 400 actieve spelers en bijbehorende ouders en begeleiders. Begeleiden meer dan 32 teams, 64 coaches, 20 trainers. Regelen 40 trainingen per week, coördineren het zaalhockeyseizoen en beheren een berg aan materialen o.a. keepersoutfits, ballen en maskers. Én ze organiseren een groot aantal succesvolle evenementen zoals de familiedag en het trainingsweekend.


HOE IS DE TC OPGEBOUWD?

Er zijn 6 verschillende commissies; jeugd, senioren, trainers&coaches, zaalhockey, keepers en evenementen. Allemaal met een duidelijke structuur en kerntaken, waardoor er zoveel mogelijk autonoom gewerkt wordt. Iedere commissie heeft een coördinator, zij komen 1 keer per maand bij elkaar waardoor de samenhang binnen de TC bewaakt wordt. Hoe de commissies verder zijn opgebouwd en welke leden zich hiervoor inspannen, kan je lezen in de bijlage.


FOCUS 2017-2018

Voor dit jaar en volgend jaar wil de TC zich focussen op juiste en tijdige communicatie en een verbetering van de teambegeleiding. Ook zullen onze eigen trainers beter worden opgeleid en wordt de inhoud en de snelheid van de trainingen aangepakt. Daarnaast zal er een betere kennisoverdracht gaan plaatsvinden tussen trainers en coaches. 


TRAINING NAAR EEN HOGER NIVEAU

Op dinsdagavond 3 april kom de TC bijeen om vorm te geven aan hoe we onze trainers beter kunnen begeleiden en hoe we meer kunnen halen uit de trainingstools, die we tot onze beschikking hebben. Er is al een groepje leden wat gaat meedenken, mocht jij ook goede ideeën hebben, laat het ons weten! Op basis van de uitkomst van deze avond zullen we de aanpak breed communiceren en zo iedereen de kans te geven om bij te dragen aan dit initiatief.


ZIN OM AAN DE SLAG TE GAAN

Vanuit de TC hebben wij ontzettend veel zin om met elkaar aan de slag te gaan en met elkaar te hockeyen! Heb je vragen of opmerkingen of wil je eventueel ook graag een bijdrage leveren. Schiet gewoon één van ons aan, dan zorgen wij ervoor dat het bij de juiste commissie/persoon terecht komt. Uiteraard kan je ook mailen naar [email protected] 

 


SPORTIEVE GROET VAN DE TECHNISCHE COMMISSIE!

 


ALGEMEEN

17-3-2018
Voorzitter Technische Commissie
 

Voorzitter Technische Commissie

 

We zijn blij te kunnen melden dat Bas van Amerom zich bereid heeft verklaard om de voorzittersrol van de Technische Commissie (TC) op zich te nemen. 


Deze vacature was al een tijdje vacant maar met Bas aan boord hebben we iemand gevonden die met kennis van zaken en enthousiasme leiding zal gaan geven aan een van de belangrijkste commissies binnen de club.

Hij heeft al een aantal vergaderingen van de TC bijgewoond om zich op de hoogte te stellen van wat er allemaal speelt. Bas hockeyt zelf ook nog actief en zijn vrouw en kinderen hockeyen bij onze club. Bas zal regelmatig op de club aanwezig zijn dus maak eens kennis met hem en zal graag met iedereen van gedachte wisselen over TC zaken.

 

 

Omdat formeel de leden van commissies in de ALV goedgekeurd moeten worden zou dit ook voor de benoeming van deze functie moeten gebeuren. Het Bestuur wil de leden echter vragen om deze formele goedkeuring in de volgende ALV te geven in plaats van hiervoor een aparte ALV te organiseren. Mocht u zwaarwegende bezwaren hebben tegen deze benoeming deel die dan met het Bestuur.  

 

We wensen Bas heel veel succes als voorzitter TC.

 

Het Bestuur

 

 

 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
woensdag 18 juli 2018
Aantal leden (info) 363
Nu online
Leden met @ 99,4%
SMS Bereik (teams) 89,5%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar