Inloggen Lid worden

Wedstrijden quicklinks
Agenda
20-11
CS examen
22-11
CS examen
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Nieuwsoverzicht
APP

18-9-2018
Nieuwe LISA app bijna beschikbaar
 

Beste leden,

Wij lanceren binnenkort de nieuwe club-app. Met de input van veel hockeyclubs en gebruikers is deze geheel nieuw gebouwd. De app wordt automatisch ge-update via iTunes of Google Play. Als je inlogt krijgt je een persoonlijke timeline te zien met wat voor jou (en je broers/zussen, papa/mama) de komende periode relevant is. 

De grootste wijzigingen ten opzichte van de huidige app zijn:

 • een nieuw design, met ondersteuning van de meest recente telefoons
 • doorgeven van presentie op familie-niveau
 • direct kunnen doorgeven van presentie in de timeline
 • het kunnen toevoegen van favoriete teams aan de timeline (ook van andere clubs)
 • het kunnen verbergen van bepaalde teams in de timeline
 • meer informatie over de locatie van trainingen en wedstrijden (adres- en zaalinformatie), ook direct in de timeline
 • betere overzichten van recente uitslagen

Wat zit er nog niet in?

Een aantal functionaliteiten zijn nog niet beschikbaar:

 • de gastlogin. Je moet dus inloggen met je lidnummer en wachtwoord (zie hieronder)
 • hockey.nl-nieuws
 • push-notificaties
 • bierpot-beheer en takenbeheer.

In de eerst volgende update worden deze zaken ook toegevoegd.

Hoe kan ik inloggen? 

Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Je lidnummer kan je terugvinden op de contributie-nota van de club. Als je je wachtwoord niet meer weet, kan je via de optie 'wachtwoord vergeten' je wachtwoord opvragen.

Mocht je nog meer vragen hebben over de app, dan kan je de meeste informatie terugvinden op 

www.lisa-is.nl/nieuwehockeyapp.  


Vriendelijke groet, 

 
BESTUUR

17-9-2018
Uitnodiging Algemene Leden Vergadering
 

Het bestuur nodigt leden en ouders van jeugdleden van HCG graag uit voor de algemene ledenvergadering op dinsdag 9 oktober om 20.00 in het clubhuis.


Het Bestuur

 
TECHNISCHE COMMISSIE

12-9-2018
Aanmelden zaalhockeycompetitie
 

Bericht van de zaalhockeycommissieHet hockeyseizoen is gestart en de eerste veldwedstrijden zijn net weer gespeeld. Leuk om te zien dat onze velden weer blauw en rood kleuren! En heel mooi dat ons clubhuis een ware ‘makeover’ krijgt.

Naast de start van het veldseizoen, zijn inmiddels ook de eerste voorbereidingen voor het zaalhockeyseizoen begonnen. 


Om een idee te krijgen hoeveel teams wij op kunnen geven voor de zaalcompetitie, zouden wij graag willen weten welke spelers wel of niet willen deelnemen aan de zaalcompetitie. 

Dit staat overigens los van de zaaltrainingen, want de zaaltrainingen zijn voor iedere speler van het team bedoeld (dus ongeacht of hij/zij deelneemt aan de zaalcompetitie).  Van degenen die deelnemen aan de zaalcompetitie zal een bijdrage worden gevraagd (vorig jaar was dit 40 euro). 

Wij vragen eenieder om aan de coach van je team door te geven of je dit jaar wel/niet wil zaalhockeyen. Graag voor 19 september.


Het zaal(competitie)seizoen start begin december en loopt door tot ongeveer eind februari. In deze periode zal een team in een weekend 5 of 6 keer een competitiedag hebben (dus niet wekelijks!). Op een competitiedag worden er twee wedstrijden gespeeld van 30 minuten (zonder rust).  

De thuiswedstrijden van HCG worden altijd op een zondag in de Randhorst gespeeld. De uitwedstrijden kunnen op een zaterdag of zondag vallen. De KNHB bepaalt de competitiedagen en de zaal waar een team speelt.


Door het snelle spel, het vele balcontact en het technische aspect is het zaalhockey een leuke afwisseling met het veldhockey!


Voor nu wensen wij iedereen nog een aantal leuke, gezellige en sportieve wedstrijden op het veld!Vriendelijke groet,


De zaalhockeycommissie.

 
ALGEMEEN

11-9-2018
Hockeysticks gezocht voor aankleding van het clubhuis
 
Hockeysticks gezocht!  

Beste allemaal,

Voor de aankleding van het clubhuis zijn we opzoek naar oude hockeysticks deze zullen o.a. gebruikt worden door Robin Buijs van Smederijkolff. Hij gaat hiermee een sticklamp maken. Grote en kleine sticks alles is welkom, er staat een bak in het clubhuis waar jullie ze kunnen achterlaten. We hopen op veel sticks, bedankt alvast! 

Robert & Imke
 
ARBITRAGE

10-9-2018
Start opleiding clubscheidsrechter.
 
Met de start van het nieuwe seizoen zullen de spelers uit de A- en B-jeugd welke 15 jaar en ouder zijn en senioren die nog geen kaart hebben worden aangemeld bij de KNHB.


De cursisten ontvangen een mail waarin het wachtwoord staat voor de elektronische leeromgeving en overige informatie om juist te navigeren in het programma.
Ook ouders en coaches kunnen meedoen aan de cursus. Zij dienen zich voor 21 september aan te melden door een email te sturen naar [email protected]

 
De scheidsrechterscommissaris kan met de speciale rechten de voortgang van de cursisten volgen.
Het examen wordt nog wel op de traditionele manier afgenomen door de arbitragecoördinator en vindt plaats in het clubhuis van HCG op 23 en 25 oktober. Het examen start op beide avonden om 20:00 graag op tijd aanwezig en neem een pen mee om het examen in te vullen.
Gaarne z.s.m. aan ons doorgeven of je examen wilt doen op 23 of 25 oktober via [email protected]
 
Na het behalen van het schriftelijk examen ontvangen de deelnemers een scheidsrechterskaart en worden ze daarna bij hun eerste wedstrijden door ervaren scheidsrechters zo goed mogelijk begeleid.

 
 
Herexamen/Ziekte
 
Kandidaten die gezakt zijn of door omstandigheden geen examen hebben kunnen doen kunnen (opnieuw) examen doen bij een volgende cursus.

 
 
Cursusduur en studielast
Cursisten worden geacht zelf te studeren via de E-learningomgeving. De studielast is ongeveer 4 uur.

 
 
Dyslexie
Met ingang van het seizoen 2012-2013 worden alleen nog maar examens gebruikt die ook voor dyslectici geen problemen geven.

 
 
Financiën

De club betaalt per cursist € 7,50 aan de KNHB. Hiermee worden de kosten voor de E-learning, de arbitragecoördinator, de scheidsrechterkaart en de administratiekosten betaald.
Doet een cursist geen examen of slaagt hij/zij niet dan zal de club mogelijk deze kosten bij cursist in rekening brengen.

 
 
Minimum leeftijd
 
Iedereen vanaf de 16 jaar en ouder moet de cursus volgen en succesvol het examen afleggen.
 
TECHNISCHE COMMISSIE

7-9-2018
Gratis KNHB workshops voor Coaches en Trainers
 

De KNHB helpt hockeyclubs met de implementatie van de 'nieuwe visie op de ontwikkeling van hockeyers' door het aanbieden een gratis opleiding Coachen en Training geven:

Geef je op voor de (gratis) Basisopleiding Training geven en Coachen! Deze bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur, en is bedoeld voor alle trainers en coaches in de C-, D- en E-categorie.

Aanmelden voor de opleiding kan van 1 t/m 30 september 2018 via [email protected]

Data worden na inschrijving in overleg bepaald.

De eerste bijeenkomst is een gezamenlijke sessie met trainers en coaches en behandelt de volgende onderwerpen:

 • Visie op de ontwikkeling van hockeyers
 • Leeftijd-typische kenmerken
 • Beginsituatie
 • Wat is verantwoord training geven en coachen?
 • Veiligheid
 • Opdrachten

Voor het tweede deel splitsen we trainers en coaches.

Tijdens de bijeenkomst voor trainers leert de deelnemer om (vanuit de Visie op de ontwikkeling van hockeyers) technische en tactische vaardigheden in verschillende vormen te oefenen. We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

 • De perfecte training
 • Wat is training geven?
 • Indeling van de training
 • Hoe bied ik een oefening aan?
 • Model training geven
 • Enkele groepsopdrachten

Tijdens de bijeenkomst voor coaches krijgen de deelnemers inzicht in hoe ze de visie kunnen doorvertalen naar het coachingsvak. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Cultuur en afspraken
 • De complexiteit van spel(sport)
 • Tactische vuistregels
 • Effectief communiceren
 • Enkele groepsopdrachten
 
ALGEMEEN

5-9-2018
Geslaagd trainingsweekend A-, B- en C-jeugd
 
De A-, B- en C- jeugd zijn het seizoen gestart met een gezellig en intensief trainingsweekend 

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september bevolkten de A-, B- en C-jeugd de hockeyvelden van HCG. Vrijdagavond werd er gewerkt aan de teambuilding waarna de avond afgesloten werd met een spetterende karaoke. 

Na een korte, koude nacht werd er zaterdag voor het eerst weer echt gehockeyd, zowel op het veld als in de zaal. Trainingen en wedstrijdjes wisselden elkaar af. Een aantal enthousiaste ouders stonden aan het einde van de middag achter de bbq om iedereen te voorzien van een gezond stukje vlees, waarna rond een uur of zeven de meeste kinderen behoorlijk afgepeigerd naar huis gingen. 

We kijken terug op een geslaagd trainingsweekend. Organisatie, ouders en alle vrijwilligers, bedankt! Op naar een mooi, nieuw hockeyseizoen!

Klik voor een impressie op onderstaande link, met dank aan Hans Ponssen:
 
BESTUUR

29-8-2018
Privacyverklaring HC Geldermalsen
 

Het heeft even iets meer tijd gekost en ook de vakantieperiode heeft wat vertraging veroorzaakt maar de HC Geldermalsen privacyverklaring is nu afgerond. Wil je weten hoe de club omgaat met jouw persoonsgegevens lees dan onze privacyverklaring die je kunt vinden achter de inlog, onder de kop 'Statuten'.

 

Het Bestuur

 
TECHNISCHE COMMISSIE

23-8-2018
Trainingsschema voorseizoen 2018-2019
 

Allen, 

 

Komende week beginnen de trainingen weer! Bijgevoegd vinden jullie het schema dat inmiddels ook op de website en in de lisa app te vinden is.
Alle jeugd 11-tallen hebben twee trainingen per week. Voor de 3, 6 en 8-tallen zijn we voor de tweede training afhankelijk van ouders/vrijwilligers.

 

Voor de keepers zijn er twee trainingen; op de dinsdag van 17.30 - 18.30 voor de jongste jeugd (voor de spelertjes die voor de zaterdag erop  als keeper ingedeeld zijn) en op woensdag voor de vaste keepers.


De wedstrijden starten in het weekend van 8 september. De A, B en C jeugd genieten daarvoor eerst nog van het trainingsweekend!

De eerste week is altijd weer even wennen,  we hopen snel weer in het sportieve ritme te komen!


Met sportieve groet,

De TC.  

 


ALGEMEEN

19-7-2018
Betuwewind steunt HCG
 

De windparken langs de A15 bij Deil en AVRI laten werken voor de productie van schone energie én voor onze clubkas van lokale sportverenigingen.

 

Wind is gratis en van iedereen. Waarom zou je daar samen niet van profiteren? Inwoners van Geldermalsen en omgeving, verenigd in de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe, bouwen hun eigen windparken met projectnaam Betuwewind, bij Deil en de AVRI in Geldermalsen. De windparken gaan vanaf 2019 stroom produceren voor 40.000 huishoudens.

 

‘Bijzonder is dat inwoners uit de fusiegemeente West Betuwe en andere omliggende gemeenten  kunnen mee-investeren. Wie lid wordt van onze burgerwindcoöperatie - de eenmalige kosten zijn 50 euro - krijgt het recht om als lid mee te praten over besluiten en kunnen eventueel windaandeelhouder worden en een bedrag tot maximaal € 15.000 investeren als belegging. Over dit bedrag ontvangen leden een rendement van 4 tot 10%.'

 

Onze Hockeyclub HCG staat open voor een samenwerking met Betuwewind. Leden-windaandeelhouders kunnen ook de keuze maken om 1% procent van hun jaarlijks rendement af te dragen aan de clubkas van HCG. De burgerwindcoöperatie verdubbelt dan deze afdracht aan jouw hockeyclub. Rekensommetje: als 100 leden meedoen aan deze mogelijkheid levert dat HCG jaarlijks zo’n € 6.000 op. Acht jaar lang.

 

‘De vereniging met ruim 400 leden ziet het als een interessante kans’ stelt onze voorzitter Edwin Rosier. 'Samenwerking met dit lokale initiatief levert zo vergroening op en met jullie hulp meer geld in de clubkas. Ook VVTricht en De Kromhouters doen mee aan de samenwerking. Steun jij onze club en wordt lid van Betuwewind. Dan kunnen we in 2020 misschien twee nieuwe watervelden aanleggen!’

 
ARBITRAGE

6-7-2018
Sticks ook toegestaan bij de junioren
 
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey eventueel tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen opgedaan met deze regel bij de senioren. Daarom wijzigt de KNHB haar standpunt met ingang van het nieuwe seizoen. Bovendien mag de hoge bal in alle junioren-categorieën wel gespeeld worden. Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018-2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB heeft de verwachting dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert, zoals dat ook bij de seniorenteams is gebeurd. De regelwijziging maakt tenslotte ook dat de regels bij de junioren aansluiten op het internationale spelreglement.

Het spelreglement veldhockey wordt met ingang van het nieuwe seizoen aangepast en stelt met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende:

Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel.
 
TECHNISCHE COMMISSIE

10-6-2018
Teamindeling jongens seizoen 2018/2019
 

Bijgevoegd vindt U de teamindeling voor het volgende seizoen. Het was geen eenvoudige opgave, veel mogelijkheden zijn overwogen en besproken met coaches, teambegeleiders en spelers en uiteindelijk heeft de TC het besluit genomen.

Komende maandag (11 juni) is de TC op de club aanwezig van 20.00 tot 21.00 om vragen over de teamindeling te beantwoorden.

Het nieuwe trainingsschema voor de maand juni kunt U in de Lisa app terugvinden. De teams trainen in hun nieuwe samenstelling vanaf de week van 18 juni.

Sportieve groet,

De technische commissie van HC Geldermalsen. 10-6-2018
Teamindeling meisjes seizoen 2018/2019
 
Bijgevoegd vindt U de teamindeling van de meisjes voor het volgende seizoen. Het was geen eenvoudige opgave, veel mogelijkheden zijn overwogen en besproken met coaches, teambegeleiders en spelers en uiteindelijk heeft de TC het besluit genomen.


Komende maandag (11 juni) is de TC op de club aanwezig van 20.00 tot 21.00 om vragen over de teamindeling te beantwoorden.

Het nieuwe trainingsschema voor de maand juni kunt U in de Lisa app terugvinden. De teams trainen in hun nieuwe samenstelling vanaf de week van 18 juni.

Sportieve groet,

De technische commissie van HC Geldermalsen. 


Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
woensdag 19 september 2018
Aantal leden (info) 361
Nu online
Leden met @ 99,2%
SMS Bereik (teams) 87,5%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar