Inloggen Lid worden

Agenda
30-8
Kick-off A- t/m C-jeugd
25-9
Bitje happen
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Tim de Labije
Ties Lak
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

4-7-2019
Betoog raadsvergadering 2/7 betreffende aanvraag extra budget voor aanleg watervelden
 

Ter info, het betoog van Edwin Rosier tijdens de raadsvergadering van 2 juli betreffende de aanvraag extra budget voor de aanleg van watervelden


Ik spreek hier namens de Hockeyclub Geldermalsen. Mijn naam is Edwin Rosier en ben voorzitter van deze sportvereniging met 400, meest jonge leden. Een levendige, sociale sportclub met een kleine groep senior leden en veel betrokken ouders.

Vanavond vraag ik kort uw aandacht voor een aanvullend budget van EUR 250.000 dat is voorgesteld bij het opstellen van de perspectievennota die nu voorligt, ten bate van de renovatie van onze beide kunstgrasvelden.

Ruim 10 jaar geleden zijn voor de laatste keer onze velden, in eigen beheer, gerenoveerd waarbij de gemeente 50% heeft bijgedragen aan de kosten. Destijds was de gebruikelijke norm vanuit NOC-NSF nog dat velden werden voorzien van een dempende ondergrond met lava-rubber-deeltjes daarin. Het kunstgras werd ingestrooid met zand. Dat is erg blessure gevoelig wanneer je valt.

Tegenwoordig is het mede gezien veiligheid de standaard dat dit zand is vervangen door water, een zogenaamd waterveld. Wellicht hebt u dat op televisie gezien. Dit maakt zogenaamd 3D hockey mogelijk en is veel vriendelijker voor lijf en leden door de betere demping.

Met verwijzing naar het vingerend sportbeleid van de gemeente uit 2016 is er door de gemeente een budget geoormerkt EN door de club 10 jaar gespaard, tot een totaal gezamenlijk bedrag van EUR 550.000 voor renovatie van twee velden.

Op dit moment voldoen onze velden niet meer aan de norm en zijn aan renovatie toe. Het is ons streven in 2020 de velden gelijktijdig om te bouwen tot twee watervelden. Dit is op zich niet duurder dan renovatie maar vraagt om de volgende drie redenen toch om extra budget:


1.    De rubberdeeltjes in de onderlaag en de kunststof mat zelf, dienen verantwoord te worden afgevoerd wat een extra kosten post met zich meebrengt van bijna EUR 100.000.

2.  We kunnen het water duurzaam 80m diep uit de grond pompen, opslaan en vervolgens reinigen zodat het ook hergebruikt kan worden. Hiervoor is een installatie nodig van EUR 80.000.

3. Tenslotte heeft het kabinet ervoor gekozen de btw regels te verruimen en aan te passen aan de Europese wetgeving met als gevolg dat ook wij de BTW gewoon moeten betalen en niet meer kunnen terugvorderen via onze stichting. De gemeente kan hier middels de SPUK* subsidie compensatie voor aanvragen.                              *specifieke uitkering stimulering


De totale begroting komt hiermee op ca. EUR 1,0 miljoen incl. BTW. In de brief die wij op 1 mei jl. aan het College hebben toegestuurd staat hiervan een gedetailleerde onderbouwing.

Met het extra budget in uw perspectievennota en een aanvullende eigen bijdrage van de club verwachten wij de renovatie in mei 2020 te kunnen realiseren. Met de gemeente en betrokken wethouder is hier al intensief overleg over geweest.

Voor ons is dit van groot belang daar alle omliggende hockeyclubs in de buurgemeenten allemaal over meerdere watervelden beschikken en daarmee simpelweg aantrekkelijker zijn voor de jeugd.

Wij vinden het belangrijk om jonge kinderen veilig en lokaal sport aan te bieden. Wij zetten onze velden veelvuldig in voor maatschappelijk belang oa. door deze week weer twee sportdagen voor Lek&Linge te organiseren. Ons beleid is gericht op verdere groei gestimuleerd door de gemeentelijke fusie en de nieuwbouw op De Plantage.

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken aan de Randweg, bij de gezelligste club in de Betuwe. Voor vragen ben ik uiteraard beschikbaar. Dank voor uw aandacht en succes met het vaststellen van de stukken.                              

Edwin Rosier, 

Voorzitter Hockeyclub Geldermalsen      

 

4-7-2019
Volvo Henk Scholten Culemborg sponsort HC Geldermalsen
 
SCOOR VOOR HCG EEN MOOIE BONUS!


Hockeyclub Geldermalsen heeft een rijke historie van samenwerking met Volvo en onze club kan dan ook niet ontbreken bij de geweldige Volvo Clubbonus actie. We zijn dan ook trots dat we kunnen melden dat sinds 1 mei HCG samenwerkt met Volvo Henk Scholten Culemborg! 

 

Hoe werkt het?

Wanneer je als lid of verzorger van een jeugdlid een nieuwe of gebruikte Volvo koopt bij Volvo Henk Scholten Culemborg of Tiel, ontvangt HCG een Volvo Clubbonus van €1000 bij aankoop van een nieuwe Volvo en €500 bij aanschaf van een Volvo Selekt Occasion. Vermeld wel dat u via Hockeyclub Geldermalsen komt! De verkoper gelieerd aan onze hockeyclub heet Maarten van Vugt. De clubactie staat trouwens los van afspraken, zoals een inruilkorting, die u zelf met Henk Scholten maakt.


Dat is leuk voor ons allemaal. Want dan rijd jij straks in een mooie Volvo en heeft de club een mooie bonus!

 
ARBITRAGE

27-6-2019
Regelwijzigingen voor het nieuwe seizoen.
 

De FIH heeft per 1 januari 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het veldhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Regelwijzigingen worden nooit gedurende het lopende seizoen doorgevoerd en daarom neemt de KNHB de spelregelwijzigingen per 1 augustus 2019 op in haar spelreglement veldhockey. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen.


Vier kwarten in plaats van twee helften

Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt.

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).


Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.


Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

  • De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.
  • Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.
  • Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.
  • Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.
  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

 

 
ALGEMEEN

25-6-2019
Vrijwilligers gezocht!
 

Mooi filmpje! Ook onze club heeft vrijwilligers nodig op elk vlak. Heb je zin en tijd of word je getriggerd door dit filmpje? Aarzel niet en geef je op als vrijwilliger bij de gezelligste club van de Betuwe ([email protected])!

https://www.knvb.nl/…/fc-rdc-werft-vrijwilligers-met-origin…

 
TOERNOOIEN EN EVENEMENTEN

24-6-2019
Geslaagde Rabobank FHD 2019!
 

Het vierde lustrum van de Rabobank Familie Hockey Dag vond zondag 23 juni plaats op de zonovergoten velden van de gezelligste club van de Betuwe! Maar liefst 20 teams, 250 deelnemers in alle leeftijdscategorieën, streden om de befaamde slagroomtaarten. Gezelligheid, competitie, muziek van Rock ‘n Rosie en als afsluiter de bbq verzorgd door Topslager Hol maakten van de Rabobank FHD 2019 een geslaagde afsluiter van het hockeyseizoen 2018/2019. We zien jullie allemaal graag weer na alle vakanties op of langs het veld!

 

19-6-2019
REMINDER: Kick-Off A-, B- en C-jeugd!
 

THE KICK-OFF: Hockeyseizoen 2019-2020 voor A- t/m C-jeugd


Save the date:            

vrijdagmiddag 30 augustus (vanaf 17.00 uur)

zaterdag 31 augustus  (tot ongeveer 19.00 uur)


Anderhalve dag gevuld met hockeygerelateerde activiteiten zoals teambuilding, trainingen, een  oefenwedstrijd en veel lol en plezier en natuurlijk overnachten we weer in tenten op de club!

Zet de datum alvast in je agenda. Het is het laatste weekend van de grote vakantie van de lagere school en middelbare scholen (midden Nederland)

Verdere informatie volgt voor het eind van het seizoen als de nieuwe teams weer bekend zijn.

 
ALGEMEEN

10-6-2019
MD2 kampioen!
 

KAMPIOENEN MD2!!


Onze meiden zijn kampioen geworden!! 

Van ♥️-te gefeliciteerd meiden, jullie hebben het super gedaan! 

Wat zijn de meiden een TOP team..

Dank aan de coaches en trainers! 

 

9-6-2019
MC2 kampioen!
 
Na een succesvol hockeyseizoen is de MC2 kampioen geworden. Eerder dit seizoen werden de dames al najaarskampioen en zaalkampioen. Van harte gefeliciteerd! Na de kampioenswedstrijd werd afscheid genomen van Lise van Ass, ze gaat volgend seizoen bij Rosmalen spelen. 
 

27-5-2019
MB1 kampioen!
 

Onze MB1 zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden van het seizoen 2018/2019. In de wedstrijd tegen Hoevelaken werd de krappe voorsprong (2 punten) op rivaal Nieuwegein niet meer uit handen gegeven. 

Met dit kampioenschap sluit de MB1 een succesvol seizoen af, waarbij eerder de zaalcompetitie ook afgesloten werd met een eerste plaats.

 

23-5-2019
MA1 kampioen!
 

Onze MA1 heeft de winst al binnen! Woensdagavond werd gewonnen van de MA2 van LMHC, waardoor onze dames kampioen zijn geworden van het seizoen 2018/2019, op het veld en in de zaal! Het kampioenschap werd gevierd met taart, bloemen en een lekkere bubbel voor trainer Bram van der Sluijs.

 
TOERNOOIEN EN EVENEMENTEN

8-3-2019
Save-the-date: Kick-Off A- B- en C-jeugd!
 

THE KICK-OFF: Hockeyseizoen 2019-2020 voor A- t/m C-jeugd


Save the date:            

vrijdagmiddag 30 augustus (vanaf 17.00 uur)

zaterdag 31 augustus  (tot ongeveer 19.00 uur)


Anderhalve dag gevuld met hockeygerelateerde activiteiten zoals teambuilding, trainingen, een  oefenwedstrijd en veel lol en plezier en natuurlijk overnachten we weer in tenten op de club!

Zet de datum alvast in je agenda. Het is het laatste weekend van de grote vakantie van de lagere school en middelbare scholen (midden Nederland)

Verdere informatie volgt voor het eind van het seizoen als de nieuwe teams weer bekend zijn.

 
BESTUUR

12-10-2018
Notulen ALV 2018/2019
 
Beste Leden,

Afgelopen dinsdag heeft een zeer goede en constructieve Algemene Leden Vergadering plaatsgevonden. De notulen van deze Algemene Leden Vergadering van 9-10-2018 zijn gepubliceerd achter de login op de website. In deze notulen is een onderbouwing opgenomen inzake o.a. de vaststelling van de contributie over seizoen 2018/2019. De ALV heeft ingestemd met enkele maatregelingen t.b.v. de begroting, waaronder een contributie verhoging over seizoen 2018/2019.

Vanwege een aantal ingrijpende ontwikkelingen is de vereniging genoodzaakt maatregelingen te nemen om de begroting over seizoen 2018/2019 sluitend te krijgen. Deze ontwikkelingen zijn in de notulen verder toegelicht, maar zijn in het kort:
  • het Sportbesluit van de overheid, wat betekend dat de vereniging vanaf 1-1-2019 geen BTW meer kan terugvragen (via de Stichting Kunstgras) over de kosten van het onderhoud van de velden, alle ingekochte energie, etc.;
  • een significante terugloop in het aantal leden;
  • teruglopende sponsorinkomsten.

Deze ontwikkelingen hebben zo’n effect op de begroting, dat maatregelen nodig zijn.


De Hockeyclub Geldermalsen, dat zijn wij allemaal!

Dus wil je vrijwilliger worden, laat het ons weten. Ken je iemand die graag wil hockeyen, nodig hem/haar uit voor een proeftraining. Wil je sponsoren of ken je iemand die dat eventueel zou willen, laat het ons weten. Hoe meer mensen actief worden, hoe beter we de club kunnen organiseren!

Mail naar: [email protected]l

Met sportieve groet,
Bestuur HC Geldermalsen

 

 

 

 

 

 

 

 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
woensdag 17 juli 2019
Aantal leden (info) 330
Nu online
Leden met @ 99,4%
SMS Bereik (teams) 81,2%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar