Inloggen Lid worden

Agenda
30-8
Kick-off A- t/m C-jeugd
25-9
Bitje happen
  Hele agenda
Mededelingen
Evenementen
Clubfeesten
  
Verjaardagen
Tim de Labije
Ties Lak
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

4-7-2019
Betoog raadsvergadering 2/7 betreffende aanvraag extra budget voor aanleg watervelden
 

Ter info, het betoog van Edwin Rosier tijdens de raadsvergadering van 2 juli betreffende de aanvraag extra budget voor de aanleg van watervelden


Ik spreek hier namens de Hockeyclub Geldermalsen. Mijn naam is Edwin Rosier en ben voorzitter van deze sportvereniging met 400, meest jonge leden. Een levendige, sociale sportclub met een kleine groep senior leden en veel betrokken ouders.

Vanavond vraag ik kort uw aandacht voor een aanvullend budget van EUR 250.000 dat is voorgesteld bij het opstellen van de perspectievennota die nu voorligt, ten bate van de renovatie van onze beide kunstgrasvelden.

Ruim 10 jaar geleden zijn voor de laatste keer onze velden, in eigen beheer, gerenoveerd waarbij de gemeente 50% heeft bijgedragen aan de kosten. Destijds was de gebruikelijke norm vanuit NOC-NSF nog dat velden werden voorzien van een dempende ondergrond met lava-rubber-deeltjes daarin. Het kunstgras werd ingestrooid met zand. Dat is erg blessure gevoelig wanneer je valt.

Tegenwoordig is het mede gezien veiligheid de standaard dat dit zand is vervangen door water, een zogenaamd waterveld. Wellicht hebt u dat op televisie gezien. Dit maakt zogenaamd 3D hockey mogelijk en is veel vriendelijker voor lijf en leden door de betere demping.

Met verwijzing naar het vingerend sportbeleid van de gemeente uit 2016 is er door de gemeente een budget geoormerkt EN door de club 10 jaar gespaard, tot een totaal gezamenlijk bedrag van EUR 550.000 voor renovatie van twee velden.

Op dit moment voldoen onze velden niet meer aan de norm en zijn aan renovatie toe. Het is ons streven in 2020 de velden gelijktijdig om te bouwen tot twee watervelden. Dit is op zich niet duurder dan renovatie maar vraagt om de volgende drie redenen toch om extra budget:


1.    De rubberdeeltjes in de onderlaag en de kunststof mat zelf, dienen verantwoord te worden afgevoerd wat een extra kosten post met zich meebrengt van bijna EUR 100.000.

2.  We kunnen het water duurzaam 80m diep uit de grond pompen, opslaan en vervolgens reinigen zodat het ook hergebruikt kan worden. Hiervoor is een installatie nodig van EUR 80.000.

3. Tenslotte heeft het kabinet ervoor gekozen de btw regels te verruimen en aan te passen aan de Europese wetgeving met als gevolg dat ook wij de BTW gewoon moeten betalen en niet meer kunnen terugvorderen via onze stichting. De gemeente kan hier middels de SPUK* subsidie compensatie voor aanvragen.                              *specifieke uitkering stimulering


De totale begroting komt hiermee op ca. EUR 1,0 miljoen incl. BTW. In de brief die wij op 1 mei jl. aan het College hebben toegestuurd staat hiervan een gedetailleerde onderbouwing.

Met het extra budget in uw perspectievennota en een aanvullende eigen bijdrage van de club verwachten wij de renovatie in mei 2020 te kunnen realiseren. Met de gemeente en betrokken wethouder is hier al intensief overleg over geweest.

Voor ons is dit van groot belang daar alle omliggende hockeyclubs in de buurgemeenten allemaal over meerdere watervelden beschikken en daarmee simpelweg aantrekkelijker zijn voor de jeugd.

Wij vinden het belangrijk om jonge kinderen veilig en lokaal sport aan te bieden. Wij zetten onze velden veelvuldig in voor maatschappelijk belang oa. door deze week weer twee sportdagen voor Lek&Linge te organiseren. Ons beleid is gericht op verdere groei gestimuleerd door de gemeentelijke fusie en de nieuwbouw op De Plantage.

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken aan de Randweg, bij de gezelligste club in de Betuwe. Voor vragen ben ik uiteraard beschikbaar. Dank voor uw aandacht en succes met het vaststellen van de stukken.                              

Edwin Rosier, 

Voorzitter Hockeyclub Geldermalsen      

 

4-7-2019
Volvo Henk Scholten Culemborg sponsort HC Geldermalsen
 
SCOOR VOOR HCG EEN MOOIE BONUS!


Hockeyclub Geldermalsen heeft een rijke historie van samenwerking met Volvo en onze club kan dan ook niet ontbreken bij de geweldige Volvo Clubbonus actie. We zijn dan ook trots dat we kunnen melden dat sinds 1 mei HCG samenwerkt met Volvo Henk Scholten Culemborg! 

 

Hoe werkt het?

Wanneer je als lid of verzorger van een jeugdlid een nieuwe of gebruikte Volvo koopt bij Volvo Henk Scholten Culemborg of Tiel, ontvangt HCG een Volvo Clubbonus van €1000 bij aankoop van een nieuwe Volvo en €500 bij aanschaf van een Volvo Selekt Occasion. Vermeld wel dat u via Hockeyclub Geldermalsen komt! De verkoper gelieerd aan onze hockeyclub heet Maarten van Vugt. De clubactie staat trouwens los van afspraken, zoals een inruilkorting, die u zelf met Henk Scholten maakt.


Dat is leuk voor ons allemaal. Want dan rijd jij straks in een mooie Volvo en heeft de club een mooie bonus!

 

25-6-2019
Vrijwilligers gezocht!
 

Mooi filmpje! Ook onze club heeft vrijwilligers nodig op elk vlak. Heb je zin en tijd of word je getriggerd door dit filmpje? Aarzel niet en geef je op als vrijwilliger bij de gezelligste club van de Betuwe ([email protected])!

https://www.knvb.nl/…/fc-rdc-werft-vrijwilligers-met-origin…

 

10-6-2019
MD2 kampioen!
 

KAMPIOENEN MD2!!


Onze meiden zijn kampioen geworden!! 

Van ♥️-te gefeliciteerd meiden, jullie hebben het super gedaan! 

Wat zijn de meiden een TOP team..

Dank aan de coaches en trainers! 

 

9-6-2019
MC2 kampioen!
 
Na een succesvol hockeyseizoen is de MC2 kampioen geworden. Eerder dit seizoen werden de dames al najaarskampioen en zaalkampioen. Van harte gefeliciteerd! Na de kampioenswedstrijd werd afscheid genomen van Lise van Ass, ze gaat volgend seizoen bij Rosmalen spelen. 
 

27-5-2019
MB1 kampioen!
 

Onze MB1 zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden van het seizoen 2018/2019. In de wedstrijd tegen Hoevelaken werd de krappe voorsprong (2 punten) op rivaal Nieuwegein niet meer uit handen gegeven. 

Met dit kampioenschap sluit de MB1 een succesvol seizoen af, waarbij eerder de zaalcompetitie ook afgesloten werd met een eerste plaats.

 

23-5-2019
MA1 kampioen!
 

Onze MA1 heeft de winst al binnen! Woensdagavond werd gewonnen van de MA2 van LMHC, waardoor onze dames kampioen zijn geworden van het seizoen 2018/2019, op het veld en in de zaal! Het kampioenschap werd gevierd met taart, bloemen en een lekkere bubbel voor trainer Bram van der Sluijs.

 
Hoofdsponsor
Sponsoren
Statistieken
woensdag 17 juli 2019
Aantal leden (info) 330
Nu online
Leden met @ 99,4%
SMS Bereik (teams) 81,2%
Social media
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Links

 
 
Buienradar